Min ångest kom i natt

Hejsan mina vänner, tänkte skriva av mig lite grann. I natt vaknade jag och kikade på min mobil där det hade kommit ett meddelande att de inget kunde göra åt mitt förslag för det gynnade inte min kollega mer än en av helgerna. Sen har en annan kollega kommit med förslag och dela söndagarna. O om detta skulle bli verklighet så kommer jag att jobba en hel helg och 1 lördag och en söndag.

Jag fick panik och lät det jag inte skulle göra, hade jag ju lovat mig och min chef, fick panik och paniken tog överhand. Sen när jag tänkt på det nu på morgonen så kanske det inte är så farligt. Men jag låser ju upp en helg. Det beror ju på om man gör någonting på lördagen om man kan jobba Dagen eller kvällen.

Men jag tänkte ta i så fall en kväll och en dag. Man kanske kan byta om det råkar vara någonting speciellt man skall på. Vi hjälper ju varandra. Hoppas jag .

Med detta vill jag ha sagt att jag än en gång låtit min oro och ångest ta överhand. Lade även till en video jag gjorde efter sommarens ena konsert i Karlskrona. Dessa killar inspirerar mig, speciellt Robert Pettersson.

Detta har inträffat

Detta har inträffat

Den 22 oktober var kund i kontakt med en annan assistans bolag angående att hon ville kolla om det blev annorlunda för henne att gå över till dem. Samma dag hade hon kontaktat Malin (en FD assistent) för att hon var så trött på vår chef. Samma dag (ovetande om varandra) så hade jag kontaktat samma bolag för att kika hur man sökte jobb hos dem.

Den 23 oktober berättade kund för mig att hon hade vart i kontakt med ett annat bolag.

Den 24 oktober skickade jag till henne och frågade om hon hade pratat med sin godeman om att hon ev ville byta, för jag menar att hon är ju neutral. Hon har bara med kund att göra. Detta hade på något vis hamnat hos min chef. På kvällen samma dag så frågar jag min kollega om hur han ser på Frösunda och framtiden på Frösunda, samt att det finns dem som har det bättre. Tänkte på vissa saker som är privata. Men detta var inte för att få över honom någonstans. Utan som vem som helst som diskuterar sin framtid på ett företag med en kollega. Detta hade min kollega inte visst hur han skulle reagera på så han ville ringa någon och rådfråga dem. Han valde min chef som i sin tur sa åt honom att skicka det som jag hade skrivit till honom.

Jag jobbade som vanligt den 25 oktober och jag och kund pratade om allt möjligt och jag förklarade för henne varför jag ville ha en annan kund med och varför jag ville byta. Hade inte en baktanke med detta. Utan detta var för att jag ville testa ett annat bolag med. På kvällen så säger kunden att hon vill ha tillbaka Malin som assistent. Jag sa till henne bara det som Malin sagt till mig och kund att Malin kommer inte tillbaka till Frösunda. Då sa kund rakt ut att hon då följde hon minsann med Malin till det bolaget. Jag jobbade morgonen den 26 oktober som vanligt. Vi hade kul och jag gick med henne till sitt jobb och sa att vi ses ju imorgon till henne. Jag begav mig hemåt, sen när jag kom hem så fick jag ett mycket konstigt samtal från min chef. Där sa han att han, Anette (hans chef) och kundens namn hade kommit överrens om att de ville sparka mig. Han sa att kunden hade ringt dem och sagt att hon vile sparka mig pga att jag bedrivit någon sorts kampanj emot kund och kollegor att de skulle byta bolag. Detta har jag verkligen inte gjort, inte medvetet i alla fall. Så han undrade vad jag hade att säga om detta. Jag sa som det var men han sa bara att han hade det svart på vitt på att jag bedrivit en kampanj. Detta är tom uppe på huvudkontoret i Stockholm. Så jag blev ju uppsagd på dagens datum och fick inte komma mer till kund. Hon ville inte se mig. Jag var hemma med lön under 2 veckors tid. Men under den tiden skulle jag vara tillgänglig för dem.

Jag och fler med mig fattade ingenting för bara så sent som den 24 oktober skrev kund följande till mig ”Detta har inte med min cebberalpares att göra alls jag tänker på att jag blir bara äldre och med tiden behöver hjält med allt även det lilla jag kan fixa idag. Tänker som kunden som dog där du skulle prova att jobba jag vill ha ett bra slut på mitt liv på jorden när den dagen kommer när jag skall somna in för för allra sista gången i mitt eget liv du är en av dom som jag skulle vilja att du skulle sitta oh vaka över mig när jag drar in mitt allra sista andetag innan jag slutter mina grågröna ögon”. Så jag trodde inte riktigt på detta som min chef sa men blev ju klart chockad och ledsen.

Den 30 oktober ringer en annan chef till mig på Frösunda och säger att hon fått order från sin chef (Anette) och från VDn att jag skulle sparkas. Hon kunde inget göra, sen när jag ifrågasatte det så sa hon ”Vad av Mattias samtal tog du in?” ”Att kund ville sparka mig, inte din kund” (Var timvikarie hos en av hennes kunder), hon hade inte ens berättat för mig själv att mina pass hos den kunden i december var borttagna och att jag var borta ur systemet, det såg jag själv då jag gick in i medvind. Hon sa även att hon inte kunde gå över huvudet på sin chef och min chef. Samt att de hade svart på vitt på att jag var illojal emot företaget.

Den 31 oktober så kom jag till kunden för att lämna tillbaka hennes nyckel och säga hejdå till henne. Samt att lämna tyger som jag köpt till henne och hämta lite saker som var mina. Hennes godeman var med och mötte mig vid parkeringen. Hon sa att hon kunde gå in och kolla med kunden om hon ville och orkade träffa mig. Jag väntade utanför. Tillslut kom hennes godeman ut och hon sa att kunden kom med henne ut istället. Kunden kör fram till mig och vi säger båda i kör ”Får jag ge dig en kram?” Jag ger henne en kram och viskar i hennes öra att jag älskar henne och att jag inte är arg på henne. ”Detta är inte mitt beslut” viskar hon om och om igen till mig (Detta har jag även hört en kollega säga att hon sagt till dem och nu sa hon det till mig och sin godeman). Jag blev arg och frågade henne vems beslut detta var och om hon ville berätta vem det var, ”Det är Frösunda” sade hon, ”det är dem som vill sparka dig det är tom uppe i Stockholm detta”. Hon kramade mig så krampaktigt, hon ville inte släppa mig och hon grät floder och jag vet när hon menar allvar och talar sanning. Detta är sanningen. Hon sa att Mattias ringt henne på torsdagen 26 oktober och sagt ”Vi har bestämt oss för att säga upp Marie Strand, hur ser du på detta?” Kunden hade blivit chockad och bara suttit och stammat fram ja, jo, jo, ja, jo, nej, vet inte, jo. Sen kom samtalet till mig efter det.

Jag lugnade henne med att jag har andra jobb så hon inte skulle oroa sig för mig. Men om hon bytte bolag någon gång och ville ha mig till assistent så kunde hon höra av sig. Sa även att hon fick ringa och smsa mig hur mycket och hur ofta hon ville.

Har nu även hört av Malin att min chef har sagt till henne att skicka ALLT det jag skriver till honom. Hon skall skvallra på mig till honom. Detta vägrar hon att göra, för hon har bara rådigt mig i mitt yrke. Vi har inte pratat sekretess. Hon har gjort det som min chef borde ha gjort för mig.

Så jag ser detta som lögn från min chef att han säger till mig att kunden ville detta.

 

På väg till chefen

Hej ni var det längesedan jag bloggade. Jag sitter just nu på tåget ner till min chef. Jag har en del som jag ska prata med han om. Hoppas nu bara att jag kommer ihåg allting. Brukar vara glömsk och då mobbar han mig för att jag är 6 år äldre än han hihi .

Ledsen idag

Hejsan mina kära läsare eller ja mig själv med för den delen. Kommer att använda mig av dig att skriva av mig till nuförtiden. Känner inget större förtroende just nu till mer än min familj och mina djur. Inget emot någon annan, men jag har känt det så ett tag nu. Jag var och red i tisdags för jag hade lite tid innan jobbet, men det gick ju åt skogen. När jag kom dit hälsade jag på en annan medryttare och hon sa väl knappt hej till mig. Jag brydde mig inte mer om detta, men jag gjorde vid min sköthäst Rawicz och sen när jag hade sadlat honom så gick hon ut för att hoppa upp på sin häst. Jag trodde kanske hon hann vänta 5 minuter så jag hann tränsa honom, men nej då. Så jag gjorde vis min häst och sen hoppade jag upp och red upp till paddocken. Jag försökte träna på mina saker som jag gjorde på min senaste lektion och som jag inte fixade så där jätte bra kan man ju säga. Men jag märkte att jag mer och mer behövde ha koll på hur den andre tjejen red så det blev för jobbigt så jag red ut på större banan istället. Där kunde jag galoppera mycket med min häst. Älskar att galoppera fort kan jag säga. Speciellt som jag i tisdags hade tankarna på annat håll. Ville köra till stallet för att få lite lugn och ro och stöd från hästen. Han förstår mig som ingen annan gör. Sen när jag hade ridit ett tag så red min vän ner igen och jag tyckte det var märkligt då han som äger hästen har sagt att vi inte skall rida ner utan att åtminstone säga till. Men tänkte inte mer på detta utan red lite grann till innan jag med red ner försiktigt och skulle prata lite med en annan tjej som jobbar i stallet. Sen efter detta så körde jag hem eftersom min kund som jag jobbar med hade messat o sagt att jag börjar lite senare för kunden skulle ha besök. Förlåt mig för detta men jag ville skriva av mig. Nu har det blivit så stor sak av det misstaget vi nog båda gjorde i tisdags. Men han som äger hästarna har sagt att vi kan rida upp ensamma men inte rida ner och lämna en häst kvar där uppe ensam. Men vi kan ju ha missbedömt det eller hur det nu är. Men jag skall prata med ägaren imorgon, mest för att få klarhet i vad som gäller. För är ju han som bestämmer.

Itrim dag 2

20151207_144911Nu är jag inne på min andra dag med ITrims rivstart. Det fungerar sådär, man har ju sug efter annat hela tiden. Men som min coach sagt till mig så får man tänka på att detta är ju under en kort period. Det är ju inte meningen att man skall äta detta resten av livet. Jag vill verkligen detta nu och jag har stöd från vänner som kör detta på mitt gym, träffarna, min coach Bettan, min PT Paria, mina Instagram vänner. Jag tänkte nu skriva ner min vecka som kommer hur den skall se ut träningsmässigt. Ligger ju just nu i feber och förkylning så kommer ta det lugnt. Men ändå.

 

 

 

Måndag – PT timme med Paria (ev inställd då jag e febrig idag)
Tisdag – Ridning
Onsdag – PT timme med Paria
Torsdag – Ridning
Fredag – PT timme med Paria
Lördag – Ridning
Söndag – Ridning

Kommer att skriva ner mer om mina pass senare under veckan, men detta är min plan. Kommer komma bilder och ev videos senare i veckan med. På gymmet kan jag ju inte ha videos, men på ridningen kanske.

ITrim dag 1

Marie Strands foto.

Nu börjar jag om igen med ITrim. Från och med idag så kommer jag att köra rivstarten på ITrim och det innebär 4 måltidsersättningar på 150 kcal per måltid. Min vikt har gått upp igen men nu känner jag mig mer redo än någonsin att ta itu med detta. Kommer att styrketräna 2 gånger i veckan med min Personliga Tränare Paria på Xercise i Kristianstad med. Sen kommer jag att rida 3-4 gånger per vecka på min skötar häst Rawicz. Samt sen kommer jag att träna kanske 1 pass på gymmet i veckan. Kommer här att skriva ner min vecka med träning mm. Nu skall det bli jäklare namma.

 

Ridlektionen

Min ridlektion idag var ingen höjdare kan man ju säga. Jag gjorde ta mig tusan allting fel, kanske berodde det på att jag inte var frisk, för att jag inte är tillräckligt tydlig med mina skänklar eller tillräckligt stark i mina ben. Jag känner mig hopplös, som att jag aldrig kommer att lära mig. Sen känns det som att detta inte är min sak, men det är kanske övning som behövs. Men som detta idag, jag får olika instruktioner att tänka på på en gång. Vore kanske bättre att jag behärskar en sak åt gången. Min hjärna fungerar inte då. Så jag var lite eller ja mer än lite ledsen, för det fungerar då jag är själv med rawicz, men inte då jag har Bengt där. Vet inte varför. Jo det vet jag förresten. Det är för att jag spänner mig och blir nervös. Vet inte hur jag skall göra för jag vill ju bli bättre. Sen när vi skulle skritta ner till stallet igen så lägger sig Rawicz ner på marken och han försökte resa sig upp men det går inte, men plötsligt när jag skulle hoppa av han så att han skulle lättare kunna resa sig så trillar han igen. Jag blir rädd att det hänt han någonting, med tanke på att han är 28 år i år. Andra gången så hinner jag av han och märker då att det är som det var glashalt som han trillade, så Victoria min stallkompis, hoppade med av Zula och vi gick ner och de halkade ett par gånger.

Förkylning

Förkylningstider

Hejsan alla mina vänner. Idag vaknade jag kl 04 och hade så grymt ont i min hals så jag befarade det värsta att jag har blivit förkyld. Mycket riktigt så har jag det. Så idag fick jag vara hemma från jobbet, skall ju jobba fredag och sen är det min helg med så jag jobbar hela söndagen. Jag skulle vart till min sköthäst Rawicz idag och pysslat med han, men eftersom jag är sjuk så fick det vara så idag. Men jag hoppas att jag är okej imorgon så att jag kan rida honom. Lade till ett fotografi på mig och han så länge.

Min älskade sköthäst

Min älskade sköthäst

Gott nytt 2017

Bildresultat för gott nytt 2017

Hejsan alla mina läsare. 

Nu är detta året snart slut och jag vill sammanfatta det lite grann. Jag har fått fast jobb på Frösunda Assistans AB hos en helt underbar kund. Min sambo har fått fast jobb och vi har nyligen blivit husägare, vilket jag drömt om länge. Det har varit fullt med stress detta året kan jag medge, med jobb, träning och vikt mm. Men nu blir det snart nytt år och vad väntar på detta nya året. Förhoppningsvis det jag drömt om som inte kommit ännu. Men det återstår att se.

Jag skall även from imorgon ta itu med mitt ITrim igen. Kommer att blogga om min träning både på egen hand och med min underbara PT Paria. Sen kommer jag att kämpa på med ridningen. Rider ju bara på min medryttarehäst just i dagsläget. Kände det var bättre att hålla mig till 1 ställe. Kommer även ta mer lektioner för Bengt med.

KramiZ på er så ses vi på det nya året.

Mitt nya liv börjar

Rastlös

I morse så vaknade jag klockan 08 och valde att gå upp och bädda sängen innan jag beslutade mig för att kolla frysen för att se vad vi hade där som var ok och äta eller som var för gammalt. sen kom jag på mig själv att jag borde nog avfrosta frysen lite grann. Har läst eller hört av någon att det fungerar snabbare om man sätter in en gryta med hett vatten. Sagt och gjort, det gjorde jag och det tog endast 30 min tills den var klar.

Sen fick jag för mig att jag skulle laga biffar och korvstroganoff och frysa in i portioner till min sambo som han kan ha och äta. Själv skall jag börja på ITrim ikväll. Efter detta så tog jag det bara lugnt. Men är fortfarande rastlös.

Så ock på jorden

Igår var jag och min sambo och kollade på bio i Kristianstad. Denna filmen var grymt bra, ni som inte har sett den skall se den. Tycker man första ”Så som i himmelen” var bra så rekommenderas denna varmt. Kan även rekommendera näsdukar eller liknande för den var ledsam ganska mycket. Kan bero på att jag själv är lite deprimerad just nu av olika anledningar. Men den handlar om att Lena (spelas av Frida Hallgren) tar över kyrkokören efter det att hennes stora kärlek Daniel, (spelas av Mikael Nykvist) gått bort. Filmen är verkligen en känslomässig berg och dalbana. Mycket skratt men även mycket sorg. Man känner verkligen hennes känslor när hon spelar denna rollen. Jag bara älskar henne. De tar även upp en hel del om jantelagen. Att du skall inte tro att du är någonting. Om man tycker att man gör någonting bra mm så känner folk sig provocerad.

Trailer 

Ångest

Jag lider av panikångestattacker, men jag känner mig inte förstådd på jobbet bla samt bland vissa vänner. Kanske inte så värst lätt alltid. Men ibland känns det som om jag duger till då mina vänner mår kasst men när jag mår dåligt så gör jag det inte. Nu kan detta kanske höra ihop med min oro jag vet inte.

Idag på jobbet mådde jag dåligt och när jag får mina panikattacker så hjälper det ibland att få vara för mig själv och köra ett andningsprogram som en gammal kollega lärde mig. Men när jag vill det så får jag oftast låsa in mig på toaletten för att få vara ifred då tårarna sprutar och jag tror jag skall dö, mer eller mindre. De verkar inte förstå att jag har lönebidrag av en anledning och det är för att jag har en del besvär så som inlärningssvårigheter och panikångest.

Idag gick jag ner till dammen för att rensa den lite mer när jag kände detta kom och ingen verkade förstå mig. Usch vad jag gnäller, förlåt mig. Sen började jag tänka på min och min sambos resa i november som jag ser mycket fram emot kan jag säga.

Stil Los Gigantes

Längtar som bara den kan jag säga.

Kickstart vecka 1

Hejsan alla mina läsare. Jag har nu sen i tisdags börjat med en sak som heter Kickstart LCHF. Den skall nu vara i 4 veckor. Hoppas att den kommer att hjälpa mig att gå ner i vikt.

Varje dag kommer jag att få mail om mat och träning. Nu tränar jag ju ridning med 2 ggr per vecka. Så med träningen får vi se hur den kommer. Skall se om jag orkar göra båda delarna de dagar det infaller sig så.

Min startvikt den 22/9 var 99 kilo. Kommer väga mig en dag i veckan om jag nu kan hålla mig till detta. Skall bli spännande och se om jag kan detta. Vågen är ett krav just nu nämligen. Jag väger mig stup i kvarten. Skulle velat att min sambo gömmer min våg :)

Ikväll blir det Broccolipaj med ädelost och bacon. Kommer in med recepten i helgen jag lovar.

Resa till Lima-Lördagen

Lördagen sen så gick de som sagt upp typ klockan 05 innan det ens var ljust. Jag valde att vara kvar i stugan medan de körde iväg. Jag sov vidare en stund och sen läste jag i min bok som jag hade börjat i kvällen innan. Det är en verklighetsbaserad bok som heter 14 år till salu – En skakande svensk historia. Skall berätta om den mer när jag läst den klart.
När Henrik och hans pappa kom tillbaka så somnade vi till någon timme och vaknade upp klockan halv ett tror jag det var. Vi lagade lunch och pratade om att vi skulle köra till Sälen och Stöten. Vi körde dit och när vi kom dit så tänkte vi att vi skulle ta oss högt upp på fjället men det gick ju inte. Så vi begav oss upp och kollade på lite fina annorlunda stugor. Kommer Bilder. Jag såg någonting som jag tyckte var häftigt och det var att molnen var så långt nere eller bergen så högt att molnen nuddade vid bergen. Kommer Bilder.
Vi begav oss sedan till Hundfjället och trollbyn. Där körde vi rätt högt upp ibland stugorna och sen åt vi lite fika. Bilder. Grymt fint var det där med. Bilder. Sen begav vi oss hemåt igen emot stugan. Blev en vila innan vi sen bestämde oss för middagen som blev korv och pasta. Fel mat för mig i helgen nu som äter LCHF, men så kan det bli. Skall kolla på tisdag kväll, men har la gott upp allting igen. Men det tar vi itu med sen.
Kram

Resan till Lima

Jag och min sambo skulle åka med tåg till deras stuga i Lima som ligger i Dalarna idag. Vi hade ställt klockan på 04 för att hinna med det sista innan tåget gick. När klockan var 05:20 så begav vi oss ner till bilen för vi skulle köra ner till stationen. Mina föräldrar skulle hämta den där senare idag. Vår resa startade med X2000 till Mjölby. Där hade vi förbokat frukost, vilket var grymt skönt så man slapp äta det så tidigt på morgonen. Kan oftast inte äta så tidigt. Så typiskt så fungerar inte toaletterna på tåget :(
I Mjölby så passade jag därför på att besöka ovannämnda plus skyndade mig in på pressbyrån för att inhandla dricka. Men blev även kexchoklad samt kanelrulle =) Sen sprang jag tillbaka till perrongen. Jag sprang med andan i halsen för jag trodde jag inte skulle hinna. Men Henrik sa sen att det var lugnt för det var 9 minuter kvar till avgång. Gick in i tåget och hittade 2 bra platser som vi kunde sitta vid. Resan mellan Mjölby och Borlänge var den längsta. Den tog 4 timmar. Pust….. Tur man har datorn med filmer i. Samt laddare på tåget. Var liknande våra Öresundståg som vi åkte med.
I Borlänge så var det byte till buss 121 till Malung. Jag satte på Spotify i mina öron och sen somnade jag direkt och sov mer eller mindre hela resan. Fast det ju inte var tanken då vi åkte buss och man kan se mycket från en buss
I Malung så mötte Henriks pappa upp oss, vi gick till Hemköp för att handla till hela vistelsen då vi sen hade långt till butik om vi saknade någonting. När vi hade gjort detta så körde vi den vackra vägen till stugan. Kenneth berättade en del under tiden som vi körde ut. Vi var nog inte framme förrän klockan 17:30.
Grillade lite grann samt att vi kollade runt lite grann nere vid Tisjön. När vi hade ätit så gick vi mer eller mindre och la oss. Innan dess bestämde Kenneth och Henrik att de skulle upp kl 05 och iväg och jaga,
Bilder kommer jag att lägga ut på min galleri sida =)
Kram

Mitt nya liv börjar nu

Hejsan alla mina läsare. Jag bestämde mig förra måndagen att nu skall jag ta itu med min vikt igen. Vet jag varit dålig på att gå ner i vikt samt att blogga här till er. Men har haft fullt upp. Lovar att skärpa mig och det kommer att komma nya färska recept och veckomatsedlar framåt nu. Skall även lägga till med inköpslistor till mina veckomatsedlar.

Jag har även sökt en del nya jobb, eftersom mitt som jag har nu tar slut den 30 november. Jag har nog aldrig kämpat så för att skriva en ansökan som till detta företaget. Jag hoppas verkligen att det kommer synas. Hör av mig mer om det när jag hör någonting ifrån det.

Kram på er allihopa.

Roxette

Idag var det äntligen dags, har längtat ända sen jag köpte biljetterna till min älskade sambo i julklapp. Vi skulle äntligen köra upp till Göteborg och gå på konsert med 2 vänner. Vi kom upp till Quality Hotell 11 klockan 16 och väntade på att få checka in så vi hann byta om inför konserten mm. Vännerna skulle hämta upp oss på hotellet kl 17:10. När vi kom till slottsskogen så visade det sig att Henke inte fick ha sin kamera med sig in. Men vad skillnaden är emellan en sådan och digitalkameror och mobiler det fattar verkligen inte jag. Men men vi fick snällt lämna denna utanför området. Vi kom in på området och tröja inhandlades och sen hittade vi ett ställe att köpa mat på. Innan vi satte oss ner och njöt av vädret, den goda stämningen och maten. Lyssnade på Eskobar som var förband till Roxette. Sen när de var klara så spelade de låt efter låt på en stereo eller vad man kan kalla det. Detta gjorde att publiken blev otålig. För det kom låt efter låt och varje gång de skruvade ner musiken så trodde alla att nu skulle de komma ut på scenen. Men icke, det kom en ny låt och en ny låt osv….. Tillslut då klockan var 21 så sa det plötsligt PANG!!!! o de kom ut på scenen. Marie Fredriksson fick ha hjälp och stöttning in på scenen. Men hon var sig lik annars och jag tyckte hon var bra, med tanke på vad hon gått igenom.

Helt klart värt pengarna……

Konsert i tivoliparken

I går kväll vart jag med min granne och en kompis till henne samt hennes dotter, på konsert i Tivoliparken i Kristianstad. Vi kom dit kl 18 och det skulle börja kl 18:30. Vi hittade en kanonbra plats tack vare min grannes väninna. Satte oss ner där och inväntade 1a konserten som var med Mariette som var med i Idol. Jag tänkte som så att jag tror inte hon är så bra, jag tyckte inte det då hon var med i Idol. Men gud vad fel jag hade. Hon levererade verkligen kan man säga. Grymt bra var hon. Efter henne kom en grymt lång väntan på nästa trio som blev en duo. En av personerna låg och var sjuk. Trist men vi fick iallafall höra Dan Hylander och Mikael Rickfors. De var kanon att se dem live, för det hat jag aldrig gjort. Men det bästa kom ju kl 22, man gick fram kl 21:30 för att få bra platser. Det var ju dags för Tomas Ledin. Han levererar ju alltid som vanligt. Älskar denna person som artist. Ångrar inte att jag kom och såg honom. Kommer bilder senare på kvällen.

Så nu har jag invigt min semester…….

Kram på er……..

Mina nyfunna vänner

Kom på en sak idag, även om det vart tufft och vara på Arbetskraft syd så har det medfött att jag fått en ny vän, Maria. Öspab har gett mig 2 vänner Sandra och Sonja, heter de underbara tjejerna. Via nyfunnen gammal vänskap till Carola så har jag hittat en del nya så som Emma (där jag rider), sen via ridlektionerna där så har jag lärt känna Frida. Sen har jag lärt känna min underbara granne Birgitta med =) Fattar inte detta. Klagade innan på att jag inte hade så värsta många vänner i Skåne, bara i Norrköping (Peter), ovanför Göteborg (Alexandra) och sen Växjö (Camilla)

Kramis till er alla nyfunna vänner och gamla

Första dressyrtävlingen

Nu ikväll är det min allra första dressyr tävling på Ängagård. Jag kom dit klockan 16 som det var sagt och mina föräldrar var med mig ut för att titta på mig när jag tävlade. Vi skulle ha riktig domare tom. Jag tycker klart mer om hoppningen, men dressyr är ju med en sak man bör göra med sin häst. Nu är detta ju bara en medryttarehäst. Men ändå, är väl så nära en egen häst som jag kommer att få. Väl där träffade jag 2 tjejer som med skulle rida Peggy under dagens tävling. Vi gjorde vid henne och jag flätade hennes man, svans och pannlugg.

11254390_10206684569771319_2258101304373931372_n 11402667_10206684567931273_3885306472120193368_n 11428794_10206684568131278_3824788662342264405_n 11429905_10206691766391230_6530957906577883444_n 11430129_10206684569211305_2275288239277577255_n

 

Vi red sen i ordningen som Emma hade gjort upp om oss. Jag var inte så nervös längre, det var ju en träningstävling, så jag red som om det var träning. Tappade min säkerhetsväst var väll den enda nackdelen. Men annars skötte jag programmet bra tyckte jag.

När vi sen gjort vid hästarna efter tävlingen så hade Emma räknat ut poängen i de olika programmen som vi hade ridit. Både jag och Frida sa till varann att vi kommer ju inte att vinna. Men när hon ropade upp vinnarna så var det just Frida o Peggy på skritten och jag och Peggy på travprogrammet. Jag trodde inte detta var sant. Men det var det.

11108669_10206692191361854_7061586327567656263_n 11037711_10206692190481832_4462801554553095900_n 11425470_10206692188841791_3518789766292188867_n 11231260_10206692187401755_2758291452071636095_n

 

Tusen tack Emma för denna eftermiddag på Ängagård. Jag kommer helt klart vara med i fler tävlingar.

Helgens kort

Jaha nu har äntligen studenten varit och min farbrors 75 års firande och min vän har slutat på jobbet nu så nu kan jag äntligen lägga ut korten på min blogg. Jag har inget hört ännu, men jag hoppas att de var fina till de som fick dem =) Dessa kommer även senare att finnas på min sida för scrapbooking med =)

10446668_10206677950245835_965913012253992635_n11230604_10206677950605844_6869277725615454703_n 11058787_10206677950845850_5911076529027717440_n 11401151_10206677951525867_2602115218219895502_n

11401456_10206677949085806_3451359681361903520_n11411941_10206677955085956_6144067333460861868_o 11407061_10206677949285811_3449496826064424920_n

11429958_10206645640158103_7541420130499291254_n (1)1525440_10206645640718117_2997648139095255644_n 11391518_10206645640358108_5996253423231972301_n

 

Första doppet

Nu har vi badat i poolen för första gången.

10492593_10206664820917610_4663109985776498460_n

Det var skönt efter en varm dag på jobbet och sen iväg och träna med peggy. Tränade på programmet till tävlingen på tisdag. Ska se om jag får med mig någon som kan heja lite på mig. Annars är det bara föräldrar till de små tjejerna som är där. Fast min vän Carola skulle ju komma,  det stämmer ju.

Ska lägga in programmet jag ska rida här strax. Ska bara leta upp länken.

Mitt program

 

Söndagens bestyr

Hejsan alla mina glada vänner. Idag har jag och min älskling vart i Kristianstad på Galleria Boulevard, men jag kan ju säga att den imponerade verkligen inte på mig. Lite affärer eller liknande affärer, nej då är Väla bättre eller A6 i Jönköping. Men jag fick uträttat mina ärende iallafall. Blev fodral till min nya Samsung, samt saker till en del kort beställningar, men lägger inte ut om dem för de e hemliga. Sen skaffade jag även en Kumihimo. Om ni inte vet vad det är så är det ett japansk flätteknik. Man flätar tex armband med dem. Skall bara lära mig hur man gör med den bara, men en tjej på mitt jobb sysslar med sådant och är grymt pysslig av sig precis som jag. I´ll be back soon

Kramis på er allihopa

Mors dag

Hejsan alla glada, det har hänt en del sen sist….. Idag var jag med mina föräldrar på Danne stråheds Morsdags buffé i hans loge med underhållning av han och Dynamo. Grymt goer mat och trevlig musik.

Detta gav jag min mamma

11229281_10206570385196776_6934780070718146247_n 11390281_10206570384756765_7164158155940298240_n (1) 11390281_10206570384756765_7164158155940298240_n 11391530_10206570387196826_8275100792186762844_n
11393393_10206578181071668_459041379307783397_o

Mitt nya liv

Hejsan alla mina läsare.

Kommer börja med att be om ursäkt för att jag inte bloggat till er på ett tag. Men nu är jag igång och jag tänkte försöka komma med nytt varje helg om inte mer än detta.

Jag har sänkt mitt kaloriintag nu så nu verkar min våg gilla mig mer och mer kan jag säga. Blev -1.3 kilo förra veckan. Denna veckan blev det lite slarv så jag vet inte vad den kommer stå på, men svårt då man äter ute mm. Men nya tag varje dag, varje dag är en ny dag med nya möjligheter. Eller hur mina vänner?

Jag har också ridigt en del den senaste tiden. Rider ju både på Ricardo på ridskolan samt på Peggy som jag är medryttare till =) Där Peggy är har de fått en ny bana som man kan rida på, men den är fortfarande rätt ny så den är ojämn, men det blir ju bättre och bättre hoppas jag :) Den 16 juni skall jag tävla i min första tävling i dressyr, med en riktig domare, jag kommer ju att vara dö nervös.

Kommer även nu att lägga in mina veckomenyer med Citygross matkasse, som vi numera har hemma. Det är kanon, man behöver verkligen inte fundera på vad man skall äta till lunch eller middag. Det har alltid vart ett bekymmer hos oss. Men nu betalar vi 599 kr per vecka och har måltider till kvällsmat och lunch 5 dagar till mig och min sambo. Det blir i slutändan 2400 kr ca per månad. Det är inte mycket tycker jag.

Återkommer senare =)

Ångest

Mår inget vidare idag

Idag vaknade jag med ångest. Detta beror på att jag inte vet hur jag skall få folk att inse hur jag mår och hur jag har det i mitt liv. Hur jag har haft det i mitt liv. Jag har en anställning tom siste november, innan tänkte jag inte mycket på detta, men nu börjar jag få panik och ångest och det gör ont i bröstet.

Jag har sen början av mars haft en praktik på en handelsträdgård som jag stormtrivs i, stormtrivs med personalen. De kan ta en person som jag som har inlärningssvårigheter mm samt lider av ångest. Sen för 3 veckor sedan så frågade jag min ridlärare hur man gjorde för att komma i kontakt med stall och få testa på hur det är att jobba i ett stall. Hon tyckte jag kunde testa hos henne. Det har jag gjort nu under 3 tisdagar, valde tisdagar då jag rider hos henne på tisdagarna. Men det har visat sig att jag trivs med jobbet och i stallet, men inte riktigt med de som jobbar där. Inget ont om dem, men de passar inte mig. Jo en kille gör det. De lär mig 3 olika sätt att mocka tex, säger 3 olika saker till mig. Hos mig blir det kaos i mitt huvud om jag får tex massa instruktioner som skall göras. Jag kan inte lära mig och jag vill inte springa ifrån och vara jobbig och fråga hela tiden. De har ju sitt pressade schema med som de skall hinna med. Jag önskar att jag vore där fler dagar i veckan, så kanske jag hade lärt mig hur just de vill ha mockat i stallet. Känns lite grann som de ibland letar felen hos mig. Jag klarar inte sådana människor. Så detta är bekymret att jag kanske skulle kunna fått fortsätta här……. men jag trivs inte med människorna riktigt och jag får panik då jag inte fattar vad dem menar då de förklarar. Jag blir arg på mig själv för att jag inte förstår och då kommer mina tårar. Dessa kommer vid alla typer av känslor. Vill inte men de kommer ändå. Det kan tex vara när de skall mocka, så visar en person mig hur det skall göras och jag gör det, men sen kommer en person och kollar och då är inte denna personen nöjd med hur vi gjort och säger tex 4 saker vi skall göra och rätta till, sen går personen iväg. När de har gått så kommer jag inte ihåg de tidigare sakerna som de sa, utan kanske bara det sista. Jag vill inte gå och störa, för jag har lärt mig att detta är fel, man skall kunna tänka lite själv och så. Men jag menar då kan det ju hända att de blir fel så man får utskällning av den anledningen.

Sen min praktik på handelsträdgården är grymt kul och jag känner att jag trivs där med personalen och jobbet, jag har kommit in mer och mer i jobbet. Det är med glädje jag går dit, men mycket här beror på personalen. Men de kommer nog inte att anställa mer folk där.

Så detta är mitt dilemma och ångest att jag har en praktik som jag gärna skulle vilja jobba på, men de skall inte anställa, sen har jag ett som jag får panik över personalen och känner mig utanför. Där jag får ont i magen av att behöva gå dit. Eller ja jag behöver inte gå dit för jag tar semester från mitt andra ställe för att jobba där. Men detta kanske skulle kunna ge mig mer än praktik då jag har rätt till lönebidrag.

Hmmmmm, min anställning går ut om 6 månader och nu blir jag panikslagen över vad som kommer hända i december. Visst jag får a-kassa, men vem vill ha det då man vill jobba och inte har haft jobb i hela sitt liv. Jo semestervikarie jobb.

Nu skall jag vara tyst……. Ha en bra dag alla mina läsare

Funderingar som jag haft den senaste tiden

Nu blir jag snart galen kan jag säga, kommer skriva någon typ av dagbok fram tills jag träffar min psykolog. Så om ni vill läsa så blir jag glad. Men nu kommer jag mest att skriva av mig av olika saker som far genom mitt huvud. För det första så är jag anställd i ett företag som inte kommer leda någon vart med jobb. Jag gör en praktik på ÖSPAB Handelsträdgård och där trivs jag både med jobbet och arbetskamraterna. Det som är bekymret där är att jag inte kommer kunna få en anställning där. Kanske på sin höjd timvikarie jobb. Visst kanske är bra om man är ung, men om man närmar sig 40 och inte haft annat så mår man verkligen inte bra. Sen har jag tagit semester 1 dag i veckan under 3 veckor för att testa att jobba i ett stall. Älskar jobbet där, men känns som jag gör massa fel hela tiden. Det verkar ibland som det kanske kan ge jobb. Men de lär mig olika saker på stället, visste inte att det fanns minst 4 olika sätt att mocka. Mitt, de 3 andras sätt. Sen är jag bara där en gång i veckan och det är ju inte bra för min del utan jag hade minst behövt vara där 3 dagar i veckan. Annars hinner jag glömma emellan varven. Detta pratade även en i stallet med mig igår. Jag håller med dem till fullo men jag får inte vara fler dagar i stallet. Men det som irriterar mig är att min chef inte satt mig i stallet innan då han vet att jag vill jobba med djur då jag mår psykiskt dåligt. Då är djuren min tröst i mycket. Det kan kanske bli jobb i stallet om jag har tur, vad vet jag. Men jag vet inte om jag inte fungerar då jag inte har strukturer. Så nu pausar jag med att vara i stallet då jag är på ÖSPAB så jag kan fokusera på en sak just nu. Så jag har en hel del att fundera på, jag har alltid sagt att trist jobb kan man ha, men trivs man inte med arbetskamraterna så blir det inte bra för min del. Sen har jag mina psykiska besvär med panikångest och ångest. Så arbetsplatsen måste ju ha respekt för det med, men är ju därför som de får lönebidrag för att anställa mig.

Sen detta med ridningen, jag vet inte om jag skall fortsätta i Ballingslöv. Jag gillar hästen jag har där, men är medryttare på Peggy i Trolle Ljungby nu med, så jag vet inte hur jag skall göra. Detta funderade jag på då jag körde hem från ridskolan och stallet igår. Sen funderar jag på varför ingen vill komma o kolla då jag rider, eller kommenterar o tröstar då jag är ledsen eller så. Sen ser man vissa som får massa kommentarer på Facebook då de mår dåligt. Jag har knappt vänner det vet jag, för de tål inte min ångest, panik och oro.

Sen detta en sak med mitt förflutna som jagar mig i drömmarna helt plötsligt är att jag hade en granne när jag bodde i Nässjö som jag blev kompis med. han var snäll, rolig och trevlig och vi hade kul ihop. Det visade sig sen att han hade en galen fd flickvän efter sig, som hade begärt och fått besöksförbud på honom, men ändå rände hon hos honom stup i kvarten. Sen när hon kom på att vi var bra vänner o umgicks så började hon hota honom om hon inte fick mitt mobilnummer så hon kunde skicka mess och ringa o hota mig. Det var grymt vad jag fick heta mycket och hon kunde ibland låtsas att hon brydde sig om mig och sa allt skit om min granne och vän och sen gjorde hon likadant till honom om mig. En dag kom min kompis och undrade om jag ville köra honom till en kompis som bodde mellan Nässjö och Jönköping. Jag hade dåliga bromsar på min bil så egentligen fick jag inte köra, men jag gjorde det för att vara snäll. När vi kom närmare så sa han att jag kunde släppa av honom så gick han sista biten. Jag fattade ingenting och han sa att jag kunde vänta för han visste inte om kompisen var hemma. Plötsligt kommer det ett sms från honom att jag skulle köra för han hade stött på exet och hon hade tagit upp honom i bilen och hon körde som fan efter mig. Jag körde så fort jag kunde och har aldrig varit så in i nordens rädd. Ringde polisen om detta och pratade med dem, de blinkade åt mig att jag skulle stanna min bil men det sa polisen i telefonen att det skulle jag absolut inte göra. Jag körde grymt fort igenom samhällen mm och jag ville inte stanna och det skulle jag inte heller. De guidade in mig på gamla vägen emot Nässjö. Väl där tappade jag kontakten med polisen. Jag körde runt inne i samhället och försökte hitta ut. Till slut så kom jag till ett hus där folk stod och packade ur sin bil. Jag frågade skakande efter vägen ut. Då undrade hon om det var mig som galningen var efter (hon hade sett oss) ja svarade jag skakande i chock. Hon sa att hon skulle bara in med sakerna i huset, sen skulle hon köra med mig in till Nässjö. När vi kom in till Nässjö så körde vi direkt till polishuset för jag ville in och anmäla detta. Polisen frågade kvinnan om hon sett det hela, ja svarade hon. Då vill jag prata med dig med samt ha dina uppgifter. Nej jag vill inte bli inblandad sa hon då. Jag har aldrig känt mig så hopplös kan jag säga. Gick in med polisen och gjorde en anmälan. När jag satt där så ringde dem till mig (psyket o min granne) men polisen sa att jag inte skulle svara. När jag skulle hem sen så undrade polisen om det fanns någon som kunde möta upp mig där jag bodde. För jag var rädd att hon skulle vänta på mig. Min granne (en annan) skulle möta upp mig i trapphuset och gå upp och kolla i trapphuset upp till min lägenhet om där var någon. Där var ingen så jag gick in i min lägenhet och låste om mig. Senare ringde min granne o sa att han var hemma och kollade om jag ville komma ner. Njae jag visste inte med tanke på att hon (galningen) kunde ju vart där och hotat honom o ringa mig. Hade bytt mobilnummer 5 gånger på 2 veckor. Men det visade sig att han var själv. Jag gick ner och då hade han blod som rann längst örat på honom. Hon hade slagit honom för att få mitt mobilnummer. Hmmm galning……. Jag anmälde som sagt henne, men det lades ner i form av brist på bevis, som vanligt. Sen hotade hon mig med ibland att ta bort anmälningarna på henne annars skulle det och det hända.

Nej nu slutar jag för idag.

Tack och hej leverpastej

Lördag 2015-05-09

Glad Lördag på er alla mina läsare

Jag har inte skrivit på länge, men nu skall jag försöka bättra mig jag lovar. Är ju lite synd jag inte kan blogga via mobilen det hade underlättat. Får skaffa en ipad =( Usch hemska tanke

Idag vaknade jag tidigt då jag, min sambo och vår granne skulle köra till Hästveda Folkrace bana och kolla på en annan kompis lillebrors premiärkörning sen 1998, tror jag det var han sa. Det gick väl sådär för honom, men det är ju ett bra tag sedan han körde med ju. Går nog bättre nästa gång. Mitt jobb ÖSPAB har sponsrat med blomsterarrangemang dit.

10408494_10206373094304627_2103184355277026437_n

 

Sen när vi kom hem så satte jag igång med att städa hela lägenheten innan jag körde för att handla. Sen tog man det allmänt lugnt kan jag säga. Sen gav jag på mig på kvällsmaten nu på lördagskvällen. Skall bli gott kan jag säga =) Kommer in med recept senare.

18234_10206373051543558_5509380371832601468_n

Här är alla ingredienser till denna kvällsmat :)

10647150_10206373051143548_4048212536737926374_n 10177853_10206373049783514_5263418252277331094_n 11209653_10206373053743613_8740689878125687570_n 11209381_10206373049543508_5634019589522571016_n 11201163_10206373054623635_5996067679096418779_n 11181848_10206373052063571_4523130290377456611_n 11063727_10206373050023520_1853503368626540022_n 11013063_10206373050663536_6478456214320007597_n 1509068_10206373050303527_8119942878108358780_nFörst så marinerar man köttet….. Sen när man gjort det så gör man en sallad på gurka, purjolök och paprika =) Efter det för man en sås på turkisk yoghurt, tabasco och avokado. =)=) Starkt ;)

10006597_10206373054903642_5393506852336101177_n11201163_10206373054623635_5996067679096418779_nDetta var allt för idag mina vänner =)=)

 

Ridningen ikväll

Ikväll var inte ridlektionen kul.

Idag gick inget bra på ridskolan. Jag kom till ridskolan kvart i fem för jag skulle hinna göra klart Ricardo, älskar att vara i stallet innan jag skall rida och bara borra in min näsa i hans päls som är så mjuk och känna hur han puttar på mig och buffar på mig. Rykta honom, kratsa hans hovar och sen göra vid honom inför ridningen. Men idag då vi kom till stallet så var han redan sadlad. Vet inte vem som gjort det, men sen såg jag ett fel, de hade vikt hans sadelgjord så den låg inte slätt längs magen, samt att personen bara hade lagt den ena stigbygeln över sadeln. Så har inte jag lärt mig att man skall göra iallafall. Då valde vi att står ute i solen och vänta, sen när klockan närmade sig 17:30 (som är min lektionstid) så kommer min ridlärare och sa att hon undrade om jag ville testa på nästa lektion som kommit längre. Ja det kan jag väl göra tänkte jag. Jag kollade på lektionen som var 17:30 och sen hämtade jag Ricardo för att vara på lektionen 18-18:45. Ricardo ville inte stå stilla då jag skulle hoppa upp på honom, han var lite si så där under ridlektionen. Jag drog i honom och försökte skänklar honom men han lydde mig inte. Monika ”klagade” en del på min ridning, eller ja klagade gjorde hon inte. Men vet inte vad jag skall kalla det. Sen hade jag en elev som hela tiden red Ricardo i svansen och jag tycker inte att jag skall behöva ha koll bakåt med då jag travar. Så jag red rätt igenom för att komma lite ifrån henne. Men då gjorde hon likadant. Jag tyckte inte att någonting fungerade kan jag säga. Tycker att 6 personer i en grupp är för mycket att ha, eller om vi var flera. Sen nästa vecka skall resten av min grupp upp i denna, huana mig hur skall det gå?

Sen när Monika sa saker som jag behövde tänka på så sa hon det ibland med en ton som jag reagerade på och jag är känslig för tonläge. Samt att man inte kan säga  mer än max 2 saker jag behöver tänka på samt visa och ge förklaring eller exempel på varför. Jag har inlärningssvårigheter.

Sen tror jag att det blev för mycket, för snabbt för mig. Sen satte jag press på mig för att jag ville visa så mycket och klara av så mycket.

Blev bara en pärs för mig, sen får vi se på tisdag då vi är större grupp och skall dessutom hoppa

Min 1a Pay and jump tävling

Idag har jag varit i stallet igen för att tävla i min första pay and jump. Man betalar så kan man i skritt, trav eller galopp joppa över bommar, 30 cm högt hinder, 50 cm högt hinder, 70 cm högt. Jag valde att rida i skritt och trav på 30 cm högt. Men hade nog klarat 50 med tror jag.

Var grymt glad att jag klarade det, hade inte Emma snackat med mig inför de sista två hindren så hade jag nog inte rivit dem heller.

Här kommer ett klipp på när jag rider, sen andra hästen rider min kompis Carola och sist rider min kompis Emma Peggy. (Hon äger Peggy)

Rolig lektion

Ikväll så har det varit både rolig lektion hos min kompis Emma och med min andre vän Carola samt våra medryttarhästar =) Men även hemsk för min del.

Det började bra med att vi skulle skritta olika vägar på sk markarbete. Serpentiner över spåret på långsidorna, sen volt på kortsidorna. Först gjorde vi detta i skritt och sen i trav. Det var grymt kul när jag lärde mig att styra hästen rätt med tyglarna, även om jag blev lite irriterad ett tag för jag hade svårt att förstå vad Emma menade. Men tillslut gick både det och sitsen mycket bättre.

Sen skulle min kompis trava i longerlina, medan hon gjorde det skulle jag rida lite i skritt på andra delen av paddocken. Plötsligt säger Emma att det kommer en lastbil och att jag skulle visa Peggy (min medryttarehäst) annars kunde hon bli rädd. Det gjorde jag, men när hästlastbilen körde förbi så körde hon fort samt skvätte upp vatten på Peggy. Peggy hoppade till och vände helt om och började galoppera iväg och jag var grymt rädd kan jag säga. Fick tillslut stopp på henne och jag grät som bara den. Blev ju rädd så jag skrek ju när hon gjorde så. Emma sa att jag gjort allt rätt utom en sak och det var att jag skrek. Men inte så lätt kanske.

Sen ville jag bara av hästen, men bestämde mig för att sitta kvar på henne och skritta runt. Sen var det min tur att bli longerad. Jag skulle trava utan tyglar och hitta balansen. Det var svårt till en början men sen gick det bra.

KramiZ

Hoppar för första gången i mitt liv

Helt otroligt jag hoppade

Ikväll var jag trött då jag körde till stallet för en ridlektion på Peggy kan jag säga, jag hade varnat eller förberett Emma att jag behövde och ville träna på trava i volt utan avbrott….. Min kompis skulle galoppera och hoppa hinder. Hjälp tänkte jag allt….. Skall jag med det och det slapp jag. Jag testade mer på att trava på volter. Inte det lättaste precis, men jag tyckte jag lyckades bra. Fick ju höra att om man vill ha hästen i en rund cirkel i höger varv så skall man dra i höger tygel samt trycka på med vänster skänkel. Detta testade jag på Peggy och då gick det mycket bättre. Älskar att trava med denna häst även om det gick fort ibland då jag lutade mig framåt. Men sen kom Emma med att vi skulle rida över bommar som låg på marken i trav och det gick ju kanon bra. Sen fick hon för sig att vi skulle trava på en bana och hoppa över i trav. Detta var grymt kul jag bara älskade detta moment. Har det på film men jag har det felvänt så skall se om ajg kan fixa en ny film på fredag då jag skall rida igen.

Sen är det Pay and jump på lördag, jag får se om jag ställer upp :)

Kram

Lektion 8

Ridlektion 8 för min del

Ikväll så kunde min sambo följa med mig till stallet igen, vilket är himla kul. Alla vill att han skall börja med, men jag är glad att han inte vill på ett vis och det är för att jag tycker man behöver intresse som man har var och en som den andre inte sysslar med. Min sambo filmade dagens lektion, kommer lägga in filmsnuttar från mina lektioner här senare. Måste klippa ner dem lite grann. Men återkommer när jag gjort detta. Funderar på om jag skall ha en sida med mina klipp, eller om jag skall väva in dem i texten. Vad tycker ni där hemma?

Idag hade vi en annan ridlärare som heter Helena, hon är min favorit lite grann, hon tjatar om saker man skall tänka på och gör fel och hon studerar var och en mycket. Tjata på mig får man gärna göra då jag har inlärningssvårigheter.  Samt detta med filmandet av mina lektioner är med bra, synd jag inte gjorde det från första lektionen. Men man märker skillnad på mig. Sen har jag ju min medryttarhäst Peggy med som jag gillar grymt mkt. Henne rider jag på mellan lektionerna och tränar på det som vi skall göra eller som jag har svårt för på ridlektionerna.

Peggy är en blandning mellan ardenner, haflinger korsning.

Idag på ridlektionen så tränade jag på att trava på stora volten, det gick sådär kan jag ju lugnt säga =) Men då om jag på att jag skulle öva på det med Peggy imorgon då jag skall rida henne.

Jag och min kompis rider igen

Försöker att vända hästen i trav

Idag då jag och min kompis var ute och red på våra medryttare hästar så skulle vi testa att trava när vi vänder snett igenom på en bana. Jag skall göra detta på min nästa ridlektion nämligen. Så Emma tyckte att jag kunde träna på detta. Vilket är grymt bra. Skönt att man testar att rida på någon annan än Ricardo med =) Även om Ricardo är min favorit……

Rider på Ricardo, men tyvärr kunde jag inte rotera detta klipp

Här är ett klipp från då vi rider…… Går inte så bra för mig hihi

Bilder från stallet

11018727_472082079615840_2834412577567646228_n 11080957_467424946748220_4577917815361303194_n (1) 11148461_472082039615844_819034185472733261_n10417723_10206145526015562_4400432097749252041_n

Min ridlektion

Min ridlektion nummer 6

Detta var ett underbart tillfälle i mitt liv. Min ridlärare tyckte jag hade utvecklats mycket på de senaste 3 gångerna i min trav. Sådant är kul att höra och att jag numera, jag som var livrädd för att trava, älskar att trava.

Ville bara endast idag lägga ut en film på min ridlektion filmat av min kollega och vän Maria.

KramiZ för idag =)

 

 

Lektion 7

Ridlektion 7 för min del

Ikväll var det min 7:de ridlektion som jag utövade på lång tid. Hade med mig min handledare Maria som filmade hela ridlektionen och det tycker jag är bra i och med att då ser jag ju vad jag gör för fel i min sits och ridningen. Vi tränade mycket på halter i dagens lektion. Sen testade vi på en ny sak som är att alla skall komma fram i trav, samtidigt. Det var kul. Kan säga att det tog mig 3 lektioner tills jag vågade trava med Ricardo och nu älskar jag detta. Han är så gudomligt snäll denna häst. Jag brukar köra till stallet innan bara för att göra vid honom inför lektionen. Det har gjort att jag känner mig mer och mer trygg med honom och litar på honom. Känns som han tycker om mig med.

Detta var allt för ikväll, nu en dusch och sen en god kvällsmat =)

Då var det löst

Det är så grymt skönt då allting redas ut

Bestämde mig i morse att jag skulle köra förbi Arbetskraft syd för att prata med min handledare som jag kom på kant med i helgen. Jag hade grymt ont i min mage då jag körde dit, likaså då jag ställde bilen utanför och gick in. Jag gick sakta och med tunga steg in i lokalen. När jag såg henne så vände hon sig om och sträckte ut armarna och sa ”Kom”, jag sa likadant. Vi kramades och jag började gråta klart för jag hade varit spänd hela helgen. Kändes som om allt rann av mig.

Vi pratade en del och jag fick veta orsaken till allting detta, hon sa även att jag fick mer än gärna dela med mig av detta bekymmer till min arbetspsykolog och det kommer jag verkligen att göra. Skall mejla honom nu under kvällen med.

Vi satt och pratade litegrann och jag förklarade med en del för henne. Sen kom en annan av personalen in till oss och pratade. Jag sa att jag tänkte det vore bäst om min arbetspsykolog kom till min arbetsplats och snackade med dem där om jag nu skall vara kvar längre. Men det höll han inte med om. Jag tänkte bara det, att vad fan. Det är ju det han är till för, att få folk att förstå mig samt att se min arbetsplats. Har ju rätt till anpassad arbetsplats med ju.

Jag längtar iallafall nu till helgen då jag skall jobba i stallet. Kommer nog bilder där ifrån efter helgen.

KramiZ

 

Jag o min kompis

Jag och min kompis har fått kontakt igen

Jag var igår hos min kompis sen skoltiden. Vi har inte umgåtts sedan 2009, så det är lång tid kan man ju säga. Vi hade bestämt oss för att ut och rida hos en annan gammal skolkompis till oss. Emma heter hon. Jag var nervös då jag kom dit för sist jag och min kompis Carola sågs så sa vi inga trevliga saker till varandra. Men det gick över förväntan. När vi kom ut till Emma så skulle Carola rida på en som hette Kimmen, jag skulle rida en stor häst som heter Peggy. Vi tog in dem i stallet och gjorde vid dem för lektion. När det var klart så gick vi till ridbanan för att börja lektionen. Blev mycket trav kan jag säga och jag behöver träning i detta då jag lätt bara skumpar på hästens rygg.

Min kompis rider utan stigbyglar

Min kompis rider utan stigbyglar 2

Jag och Peggy vill vara med

 

KramiZ på er allihopa

Ogillar att vara ovän med folk

Nu har det hänt en del så det var svårt idag och välja rubrik kan jag säga. Men skall dela upp allt i olika stycken i mitt blogginlägg.

Torsdag

Idag hade jag möte med min arbetspsykolog på Arbetskraft syd där jag är anställd. Vi pratade även med min chef och det verkade okej ända tills min chef säger att jag messar mkt till Maria under arbetstid. Att Maria hade skrivit att de skulle jobba. Men jag hade ju rast, sen n’r hon svarar mig är ju upp till henne inte upp till mig. Sen har jag sagt att jag messar ju på mina raster och då fick jag höra att jag skulle ju förstå att Jan-Olof min chef reagerade på att jag messade. Hur skall han kunna göra detta då jag sms:a på mina raster, samt att vi har olika tider hela tiden, vi har inga fasta tider då vi har rast på jobbet. Blev rörigt nu så nu backar vi bandet. Jag är uthyrd till en handelsträdgård för att testa på fysiskt arbete. Och jag lider av panikångest och orosattacker. Då har min arbetspsykolog och jag kommit överens om att jag får ha 5 min i timmen som jag kollar min mobil och kanske får stöd av vänner.

Lördag

Idag har jag kört till min nygamla vän som numera har flyttat ner till Kristianstad igen, vi har inte haft kontakt sen 2009, så lite nervöst var det allt kan jag säga. Men det var roligt att träffa henne igen samt hennes barn, varav minstingen är mitt fadderbarn. Älskar dessa personer så mycket. Hur har vi kunnat vara ovänner eller inte vänner på så lång tid? Det kan man undra. Men jag tog mod till mig för en vecka sedan och skrev till henne över Facebook. Hon skrev tillbaka, blev glatt överraskad. Man har saknat henne kan jag säga.

Min handledare messade mig på Facebook att jag skulle ju hålla mig till rasterna och sms:a till henne, ja men det är ju det jag gör, vad är problemet tänkte jag. Så då skrev hon ett sms att hon bad mig ta bort hennes mobilnummer från min mobil. Hon trodde jag redan gjort detta (eftersom jag var nära ta bort allas nummer när jag fick klagomål att jag messade och satt på Facebook när jag jobbade) men jag var ju inne på mina raster, sen att folk väljer att svara mig de är ju upp till dem, menade ju jag på. Min arbetspsykolog med.

Nu är jag borta som vän till henne på Facebook, blockerad på Facebook från henne mm. Jag tycker detta är grymt löjligt om jag skall vara ärlig. Då hon dessutom beskyller mig för att jag beskyllt henne för en massa då det är Jan-Olof fel. Men herregud det är väll inte han som messar mig från hennes privata mobil eller hur är det?

Jaja, jag och min kompis Carola var iallafall ute hos en kompis som har ridskola för att ta en lektion. Då fick vi reda på att hon behövde medryttare till hästarna som vi red på. Jag är grymt sugen men skall ju ev börja jobba på min ridskola, samt rider ju där. Detta ligger ju sedan utanför Fjälkinge. Det är en bit från där jag bor.

Så vi får se vad som händer

KramiZar

Annat jobb på G kanske

Nytt jobb på G kanske snart, jag ringde min ridskolelärare i morse och snackade med henne. Hon behöver hjälp i sitt stall så nu skall jag testa på det i påsk. Innan vi pratar vidare om vad det kan bli för någonting av det. De har tävlingar påskafton så då blir det en del jobb innan, under och efter.

Vill ju jobba med hästar. Min favorithäst där heter Ricardo. Jag kan endast rida honom nu eftersom min vikt ännu inte är så bra så jag kan rida alla. Kommer nog dröja till efter sommaren om jag har tur. Älskar som sagt var den hästen.

Är dags att rida imorgon och jag har lovat Monica som min ridlärare heter att jag skall trava imorgon.  Jag vet ju hur man gör så sett, men i praktiken är det desto värre. Men jag skall inte ge mig och jag måste testa imorgon. Jag vill ju gärna, men sen har jag respekt för denna stora häst. Men jag vill ju lära mig mycket.

 

 

Förlåt att jag vart dålig på att blogga

Idag har jag hunnit med en hel del kan jag säga, jag gick upp tidigt för att komma iväg på en nästan 2 mils lång promenad. Det var grymt skönt att vara ute. Höra fåglarna som visslar där ute är grymt kul samt att se alla vårtecken som finns där ute.

När jag kom hem igen helt slut så drack en massa vatten och aldrig har vatten smakat så gott =) Men sen en dusch och mina kläder i tvättmaskinen, jag tackar gudarna för att vi har egen tvättmaskin i lägenheten.

Sen blev det havregrynsgröt till frukost. Jag har saknat detta då jag åt LCHF. Men nu håller jag mig mätt längre. Fiskarna i akvariet fick med sig en städning.

Jag har förresten fått erbjudan om en praktik som jag tror jag skulle älska som bara den. Det är i stallet där jag rider. Tänk att få umgås med hästar hela dagen. Alltså det är ju en massa mer än endast bara gosa med dem, men bara att få gå in till en häst om man är lite nere, det kan vara underbart.

Så imorgon skall jag ha möte med dem som betalar ut min lön. Hoppas att vi kan komma med en lösning. Vet inte hur jag skall göra, men detta vill jag verkligen.

Återkommer med hur det går :)

Snart 1 a veckan avklarad

1 a veckan med Kickstart, 3 veckor kvar

Jaha nu har det gått snart en vecka av detta program och jag har bytt ut litegrann själv. Men inte hållt mig hundra till menyn, men inom mina 1500 kcal kan jag säga. Igår blev det tårta då min sambo fyllde år. Men blev motion och styrketräning ute i naturen igår :) Man kan hitta mkt och köra styrketräning på i naturen. Nästa gång går jag till utegymmet i Hässleholm och tränar. Sen igår blev jag utmanad att gå 20 km idag, det skall man inte utmana mig till så ja jag gick 1,91 mil av de 2 milen i morse. Kommer bilder mm från det snart i mitt bildgalleri =)

Vågen visade en startvikt på 94,8 kg, nu dag 5 vart jag tvungen att ställa mig på den flera gånger för jag trodde inte den. Men den visade samma vikt hela tiden.

KRam

Kickstart Viktklubben mm

Kickstart

Jag har nu tröttnat på att det verkligen inte händer saker på min våg. Det enda som inträffar är att jag går upp i vikt. Så då mejlade jag grundaren av matdagboken som jag är med i, han tyckte att jag skulle gå med i deras kickstart som de har som man kan välja att antingen bara få råd och matsedel ang mat, eller både matsedel och träningstips. Nu hoppas jag verkligen att detta kommer att fungera.

Jag började dagen med att väga och mäta mig för att ha någonting och jämföra med. Jag tog även en del fotografier på mig, men de väljer jag att inte lägga in här.

Jag skulle promenera en 30 minuter idag så, men jag valde att låta bli detta för jag hade en 30 min ridning ikväll på schemat.

Ridningen

Jag jobbade tills klockan 16 idag och sen skulle jag vara på stallet i Ballingslöv klockan 16:50 för att hinna göra i ordning Ricardo som min häst heter som jag kan rida just nu med tanke på min vikt. Men sen när jag kommit ner till 85 kilo så kan jag rida vilken som av de som finns där, ja bortsett från de små hästarna då. Han är en sådan underbar häst. Jag körde dit med andan i halsen för jag var sen. När jag kom dit så frågade jag en tjej där om hon visste var hans sadel och träns var någonstans. Hon förklarade vart de var och jag gick och hämtade. Jag hängde det utanför boxen och sen ryktade jag honom och krafsade hovarna på honom, han var så duktig så. Jag råkade även stänga in mig i boxen och kom inte ut förrän en vikarierande ridlärare kom och hjälpte mig. Jag fick inte sadla honom själv denna gången vilket jag tyckte var trist. Men nu på tisdag skall jag vara där tidigt och då vet jag ju vart saker och ting ligger. Under ridlektion idag som var min 2:a förresten, där testade vi att rida slalom mellan koner och testade på lätt sits i skritten.

1538766_10205959809212758_5714452929587759741_n  10401996_10205959809892775_1175923999568357759_n  11069260_10205959808812748_5980698392802149597_n 10392279_10205959807012703_8743941961463897800_n11026215_10205959808372737_5592218879242597063_n 10985365_10205959810612793_9110948681715659675_n11052534_10205959810372787_6217312378850235494_n 16897_10205959808052729_8869159442680728304_n

 

Första dagen på nya jobbet

Jobbet dag 1

Jaha i natt har jag verkligen inte sovit så mycket kan jag säga. Började ju nytt jobb i dag och nu är jag helt slut kan jag säga. Kom dit runt klockan 09, skulle börja klockan 09:30. Där stod redan en kille och väntade. Han kom fram och undrade om jag jobbade där, nej det gör jag inte. Han förklarade att han skulle praktisera där, jag blev lite ställd och undrade varför de skulle ha en till förutom mig. Men sen tänkte jag inte mer på detta. Där kom en bil med en tjej i, hmm tänkte jag. Men vi gick in  och träffade på Sonja som hon heter. Jag blev förvånad då Patrik min handledare inte var där. Trodde han skulle vara det. Fick förklarat att han var ledig idag. Detta blev en ångest och oro för mig, då jag har panikångest och oro. Lider även av depression och inlärningssvårigheter.

Men det gick bra under denna dagen, men när jag körde hem kl 16 så hade jag sprängande huvudvärk och sen mådde jag inte bra. Jag åkte hem och åt kvällsmat och sen gick jag och lade mig.

KramiZar

Besök i Kristianstad mm

Idag bar det av till Kristianstad för att shoppa lite saker. Började med att gå till Brothers för min sambo skulle kika på jeans. Som tur var fyndade han ett par som bara kostade 399 kr, det var på REA. REA???? Hur dyra har jeans och kläder blivit nu för tiden. Kristianstad håller på att bygga om hela stan kan man säga, bygger en stor Galleria mitt inne i stan. Den är inte klar ännu men halva är klar. Besökte en butik som heter Gerdas Te & Kaffehandel.

11024649_10205907483624651_1246303291801547954_n 11046630_10205907483904658_5013575317079170081_n

Så om ni kommer till Kristianstad så gå in där, det är värt ett besök. Blev en påse med mitt favorit te Rabarber & Grädde. Den är grymt god :) Svart te med naturliga smakämnen av rabarber, grädde. Allergiråd: Innehåller GRÄDDE.

Sen blev det joggingskor från Sportringen (Fd Team Sportia) Jag springer ju en del och går med så jag behöver nya skor. Kommer bli kul och ut och testa dem imorgon. För imorgon måste jag ut en runda då det skall bli 13 grader ute.

11037327_10205907483064637_6734341453872201199_n

 

Rosa och snygga är dem :) Skall skaffa lite nya kläder med som jag kan träna i för nu har jag kommit igång. Min rygg behöver detta med då jag har otränade muskler i ryggen som gör att jag har haft ont liknande Ischias.

Blev sugen på lite smågodis så en sväng in till Hemmakväll för att köpa lite grann i en påse, men vi tyckte de kunde ha mindre påsar till oss som endast vill ha liiiiite godis. Jag fyller ju knappt botten numera.

11043251_10205907483384645_6975578011461561117_n

Lunch blev det på Burger King. Jag valde en god sallad som heter Grilled Chicken Salad, den kan varmt rekommenderas. Tog en pommes och Cola Zero till detta. Det kändes bra då man inte orkade äta all pommes och dricka all läsk.

Ikväll är det Andra chansen i Melodifestivalen från Skånske staden Helsingborg. Jag tycker att SVT borde ta bort det med dueller, för det är inte lika rättvist med det tycker jag. Det blir antingen

Duell 1

 • Andreas Weise – Bring Out the Fire
 • Linus Svenning – Forever Starts Today

Duell 2

 • Hasse Andersson – Guld och gröna skogar
 • Kristin Amparo – I See You

Duell 3

 • Dolly Style – Hello Hi
 • Dinah Nah – Make Me (La La La)

Duell 4

 • Behrang Miri feat. Victor Crone – Det rår vi inte för
 • Samir & Viktor – Groupie

En av artisterna/Grupperna från varje duell kommer till FINALEN! De som redan är i FINAL! Alltså blir det de redan 8 låtarna som folket röstat dit

 1. Eric Saade – Sting
 2. Jessica Andersson – Can´t hurt me now
 3. Magnus Carlsson – Möt mig i gamla stan
 4. Mariette – Don´t stop believing
 5. Isa – Don´t stop
 6. John Henrik Fjällgren – Jag är fri (Manne Leam Frijje)
 7. JTR – Building it up
 8. Måns Zelmerlöw – Heroes

Plus 4 låtar till ……. Återstår att se vilka 4 det blir. Båda mina 2 blir det inte då de möts i en och samma duell.

 

Skärpning

From nu kommer jag att lägga in alla min mat och motion här inne med, och om du vill tipsa mig om hur jag kan motionera eller äta för att det skall bli ännu bättre så grymt gärna för min del =)

Motionen lägger jag in som inlägg än så länge, skall ha det mer samlat på ett annat ställe senare =) Men min blogg/hemsida är relativt ny kan jag ju säga :)

KramiZ alla

Varför? Jag blir så ledsen nu

Ställde mig på vågen i morse och den pekar uppåt, men jag känner ju i min kropp att det händer saker. Men minsann inte på vågen. Så idag är jag deprimerad och besviken. Vet inte vad jag har gjort för fel.

Motionen blir i genomsnitt 1 mil per dag. Jag håller mig inom 1300 kcal, ibland äter jag av mina bonus kcal. Men försöker att inte göra det.

Hur gör man om man köper tex ett äpple eller banan eller päron mm ute och inte har en våg, fundera jag på, då vet man ju inte vad den väger.

Hur gör ni här inne, jag har kraftig benstomme med så folk tror inte på mig att jag väger som jag gör. De tror jag väger mindre.

KramiZ

Nu har jag kanske kommit på en idé

Hejsan

Jag har ju skrivit massa om att min träning inte ger resultat på vågen. MEn jag har kommit på att jag kanske inte skrivit ner exakt varenda smula någon gång amt att min kropp vant sig vid att jag endast promenerar varje dag. Jag chockar inte den med någonting nytt. Så nu har jag beslutat mig för följande schema

Måndagar: Promenera minst 1 mil
Tisdagar: Rida
Onsdagar: Zumba 1 timme
Torsdagar: Promenera minst 1 mil
Fredagar: Zumba 1 timme
Lördagar: Promenera minst en mil
Söndagar: Promenera minst 1 mil

Detta kanske kan hjälpa min kropp lite grann, vi kan se. Sen i bår och sommar kommer jag att ut och intervallträna.  Springa-Gå-Springa-Gå osv……

KramiZZAR

?????

Hejsan alla mina läsare.

Jag blir snart galen på detta, jag har hållit mig inom mina gränser för det mesta (ibland ätit av motionsbonusen) men annars inte. Sen har jag motionerat och gått raskt 5 mil denna veckan totalt. Men inget händer på vågen och jag blir så less och funderar på vad som hade hänt om jag inte motionerat alls. Hur mkt hade jag gått upp i vikt då?

Jag blir inte motiverad nu kan jag säga. Har lätt att tappa motivationen nu som det är nu.

Någon mer som varit med om detta dilemma?

Tips och peppning tack.

Går inte ner i vikt

Hej

Motionerar som bara den och går både till och från mitt jobb, vilket är allt från 5 km till 8 km beroende på vilket håll jag väljer att gå. Vilket blir allt mellan 10 km och 16 km per dag. Sen rider jag en 30 min på tisdagarna.

Men min motion står stilla, kommer den stå stilla nästa vecka med så vet jag verkligen inte vad jag gör med den.

Red min första lektion i tisdags på 10 år. Grymt kul var det, men jag kan inte rida lätt, så grymt irriterande kan man ju säga. Skumpade som en stutsboll på Ricardo.

Igår kväll köpte jag även 2 dagars biljetter till Helgeå rock i Knislinge till mig och min sambo. Kommer kanonbra band i år. Så Juli kommer vara fylld med konserter =) 3 stycken till råga på allting.

Och till den ena skall jag ha gått ner till mitt ena delmål som är 85 kilo. Frågan är m jag klarar det , men jag tar det lugnt. Är ju nere på 92.6 kilo. Så har ju 7.6 kg till på 21 veckor.

Nu skall jag fortsätta jobba innan min lunch sen. Innan man jobbar lite till innan hemgång.

KramiZ på er allihopa

Skönt vårväder

Idag är det grymt skönt ute och jag ställde mig på vågen igår så då blev jag ledsen för jag hade tydligen gått upp, men jag vet varför, jag har varit dålig på att skriva in allting i loggboken, men skall bli bättre nu.

Så det blev en runda på 1 mil i morse tillsammans med sambon. Det gick vi på 1,5 timme. Grymt skönt ute var det, men skönt att komma hem sen och ta en dusch och äta min havregrynsgröt. Det är så gott och få äta detta till frukost nu igen. Det kunde jag inte äta då jag åt LCHF. Men nu så verkar jag ha hittat rätt. Sen har jag som delmål nu att gå ner till 85 kilo och så kan man rida alla hästarna på ridskolan med sen :)

Skall dit och kolla lite imorgon på ridskolan sen skall jag testa på tisdag och rida på en häst som heter Ricki, eller vad han hette.

KramiZ

Längtar till Tisdag

Hej

Just nu längtar jag till tisdag då jag skall börja rida igen efter massa år utan älskade hästarna.

De har en häst som kan väga min vikt som är just nu 92,6 kilo. Jag skall ner till 85 kilo innan 24/7. Då kan jag rida en hel del fler hästar.

Jag körde LCHF innan, men nu har jag gått över till kaloriräkning istället så vi får se hur det går med det, men än så länge har det gått bra och jag är inne på min andra vecka.

SKulle ha möte med min Arbetspsykolog idag och min chef, men min psykolog var sjuk så det är ändrat till måndag.

Vad det gäller motion så har jag fått dille på att gå till jobbet och hem med. Finns ju som tur var dusch på jobbet. Det är 6,73 km enkel sträcka :) Så om jag går både till och från jobbet så blir det 13,5 nästan. Det är mycket. Går sträckan på 1 timme numera.

KramiZar

Förkylningstider

Hejsan alla mina läsare som just nu är inga. Men jag har inte varit så aktiv här inne pga att jag har legat sjuk nu i mer än en vecka. Sen har jag försökt jobba på dagarna. Jag har möte imorgon med min arbetspsykolog samt min chef. Detta ser jag verkligen inte fram emot kan jag säga. De brukar prata över mitt huvud och lyssnar inte på mig då jag pratar. Så egentligen undrar ju jag då varför jag skall vara med på det mötet.

Jag har kommit med orsaker till varför jag inte klarar av vissa saker, men det går åt skogen ändå. Nu vågar jag inte svara på några frågor, för de tolkar allting fel som jag säger.

Detta har jag skrivit till dem i ett mejl…..

Nu har jag lite grann tröttnat på att människor inte förstår mina bekymmer och mina problem och hur jag fungerar så nu kommer jag att skriva detta och min story här. Läs och förgrundas.

Jag började mitt liv genom att vara pigg och glad tjej, hoppfull mm, till att bli innesluten och innestängd i mina egna tankar och fantasier. Jag blev en annan tjej helt enkelt. Jag ville inte gå till skolan och ja gick till korsningen hemma vid föräldrahuset, men inte längre. Detta pga att jag hade en fröken som alltid hackade ner på mig, alla kvartsamtal som man hade var det enbart negartiva saker. I klassrummet kunde jag ingenting, mina kompisar skulle hjälpa mig för jag var värdelös och kunde inget själv, enligt min fröken. Grupparbeten var inte kul för då berömdes mina gruppmedlemmar och jag skulle inte ha klarat mig utan dem alls. Detta har jag mått dåligt av hela min skoltid.

Jag gick till kurator som fixade att jag fick en bra lärare på mellanstadiet som ställde upp på mig och hjälpte mig i kapp litegrann, men jag fick ju min lågstadielärares dotter i min klass och eleverna tyckte jag var lärarens gullegris så jag blev mobbad och utfryst av kompisar hela mellan och högstadiet.

Ja detta var min bakgrund. Detta tror jag spelar in när jag har svårt att känna att jag duger själv och klarar av saker och ting själv. Känslan av att jag är dum i huvudet och inte klarar någonting utan någons hjälp sitter kvar, jag vågar inte göra fel och misstag. Jag har inlärningssvårigheter som gör att jag inte kan ta in information lika lätt som alla andra. Jag kanske förstår direkt, men sen när jag skall göra det själv så hakar det upp sig rejält.  Jag blir orolig och nervös och frågar gärna mycket och ofta. Detta gäller i allating som jag tar mig för så det kvittar vad ni ger mig. Jag behöver den tryggheten att jag har någon jag kan fråga. Sen kan man ju inte ha handledare hela tiden. Men se nu, kolla med Maria hur det gått för mig i skanningen. Hon har kommit på ett sätt som jag kan lära mig på. Jag trodde aldrig jag skulle kunna lära mig.

Sen att jag inte trivs i en lokal utan kök och rörigt det är bara jag, sån är jag. Ljuden bekymrar mig inte jag har min älskade musik att lyssna på. Jag vågar inte öppna munnen nu och komma med förslag eller åsikter för jag är livrädd för vad alla andra skall tycka o säga om det. Vill ha jobb, men börjar undra om jag verkligen klarar av detta. Alltså jag känner mig misslyckad på varenda ett. Är som jag säger att hade jag haft en Maria på vartenda jobb så hade jag inte suttit här nu. Hon kan detta med att förklara och hjälpa folk med inlärningssvårigheter.

Inför möten känner jag numera att jag inte kan säga vad jag känner och tycker igen och det gör ont, känns som det kvittar vad jag vill för alla mina idéer är meningslösa och ouppfyllbara. Hur tror man det känns för mig att återigen få känna sig så där värdelös och meningslös som jag gjorde i skolan. Att inget jag säger är bra nog eller liknande.

Sen kan man inte börja ett möte med negativitet till mig eller klagomål eller era oroligheter över mig för då hakar mitt huvud upp sig på detta hela mötet och jag grubblar över detta istället för att lyssna på det ni verkligen säger. Tårar kommer fast jag verkligen inte vill och de kan komma för att jag är arg med. Känns ibland som att folk pratar över huvudet på mig och ändå beslutar saker som jag kanske inte riktigt är med på. Så blir det att jag håller med eftersom mina egna idéer och förslag är så ogenomförbara, för att jag vill ha jobb. Men sen blir jag ledsen och ni oroliga då jag inte klarar av jobben ni sätter mig på.

Ni visar mig instruktioner etc snabbt snabbt, jag vet jag själv är sådan om man kan ngt och skall visa någon hur man gör. Sen läsa mig till, jo pyttsan det tar evigheter för mig. Kan ta mig en dag och läsa en sida i en lagom stor bok innan jag förstått vad där står, därför jag inte läser böcker.

Nu vet ni inblandade i mig litegrann mer. 

Växjö besök

Kära vänner

Igår var jag i Växjö, staden jag bodde i under 2004-2009, och besökte min kompis och hennes töser. Även en kompis till hennes äldsta tös var med. I Hässleholm blåste det som bara den men var strålande solsken.

När jag kom upp till Växjö med tåget så kom en massa minnen till mig :) Både bra och dåliga. När min kompis kom och hämtade upp mig så körde vi till Mc Donalds för att äta lunch :)

Efter det så åkte vi ner till lekplatsen som ligger vid Strandbjörket och bakom sjukhuset. Kallt som attan var det.

Vi hann prata lite grann innan jag skulle åka hem med 15:20 tåget.

KramiZ

Delfinal 1 Göteborg

Hejsan mina kära vänner

Nu är det det som jag längtat länge efter och som jag följer varje år med spänning. Melodifestivalen 2015, redan igår var jag inne och lyssnade på låtarna som skall vara med idag i Göteborg. Skall bli kul och se hur det går för mina favoriter som jag har i dagens delfinal.

Jag vill inte nu avslöja vilka låtar som jag tycker som skall gå till finalen mm, men jag uppdaterar denna sida under kvällen sen.

Klicka in på denna sidan om ni vill kolla in lite om detta spektakel =)

http://www.melodifestivalen.nu/

http://www.svt.se/melodifestivalen/?

Likaså kommer det att bli kul och se hur programledarna sköter sig. Sanna Nielsen och Robin Paulsson.

I´ll be back ……………………………….

Nu närmar det sig med stormsteg, mindre än en timme kvar nu tills det börjar.. Finns tre låtar som ja gillar, får se om någon av dem faller svenska folket i smaken. Ev skall vi poppa lite popcorn ikväll. Grymt vad ja saknat det när jag åt LCHF.

Mina två favoriter kom till finalen, det kan man kalla tur =) Men en av dem som kom till 2:a chansen var ju helt kass. Nu väntar delfinal 2 från Malmö på alla <3 dag. Hoppas att det blir bra. Då är 2 av mina favoriter med också =) Vilka skriver jag om då =)

 

KramiZ

 

 

 

Besök på Psyket och Arbetsförmedlingen

Jaha idag har jag först haft möte med min psykologläkare om min medicin och om planerna på att bli gravid. Jag skall fortsätta med att ta tabletterna som jag gör nu och de vill inte öka dosen. Tar en sådan liten dos. Sen om jag skulle komma och bli gravid så skall jag kontakta henne igen då, så tar vi den diskussion då. Hon är bra min läkare som jag har på Psyket.

Har en underbar psykolog med som jag träffar i dagsläget varannan vecka. Så jag får hoppas att jag kommer underfund med vem jag är och hur jag skall hantera mina bekymmer, min oro, min ångest som jag har.

Lunch åt jag hos min mamma på hennes arbete, gott med Janssons Frestelse och ägg. Saknar min mammas mat, även min fars chili con carne, det skall jag nog önska nästa gång som jag kommer hem till dem igen.

Sen kom jag till AF för att jag skulle träffa min arbetspsykolog där. Han brukar vara bra, men nu började mötet med att han var negativ och tog upp negativa saker. Jaha där föll min positivitet. Jag var så in i nordens glad när jag kom dit och skulle berätta om mitt nya jobb. Men nej det gick åt skogen. De på AF undrade hur lång tid det skulle ta innan jag inte hade blodad tand för detta? Mina andra jobb har jag ju inte klarat så länge innan någonting vart fel. Jag kände hur mina tårar brände bakom ögonlocken. Jag är extremt känslig person som lätt blir ledsen, sen låser jag mig och får inte fram ett ord när jag börjar ett möte med nederlag. Så han fick inte mycket ur mig kan jag säga.

Skall dit igen på fredag och till dess skall jag inte ha mejlat honom samt gjort en hemuppgift om min oro. Får se hur det går. Skallträffa min vanliga psykolog på torsdag så får se vad hon har att säga om det hela.

KramiZar till er

Malmö och Emporia

Idag hade vi bestämt oss för att vi skulle åka någonstans i Skåne nu när vi hade skånekortet under 2 gratis veckor. Vi valde mellan Väla utanför Helsingborg eller Emporia utanför Malmö. Min sambo skulle skaffa en ny mobil eftersom hans gick sönder häromdagen. Sen skulle jag med ev kika på en mobil som jag ville ha. Vi tog tåget ner till Hyllie tågstation och begav oss upp till Emporia som ligger precis vid den stationen. Även Malmö Arena ligger vid den stationen. När vi kom in dit så var klockan långt efter lunch tid så vi begav oss för att leta reda på ett ställe att fixa lunch på. Kan ju vara bra och ha mat i magen för att kunna koncentrera sig på mobilerna =)

Det blev lunch på ett ställe som heter

MEDITERRANEAN BBQ

, grymt gott var det. De hade kebab och kyckling mm. Om ni har vägarna förbi Malmö i Skåne så kolla in på Emporia. Där finns en restaurang med som heter

logo

 

Grymt god mat har de. De finns på flera ställen

Testa den om ni är i närheten som sagt var =)

Vi handlade varsin mobiltelefon när vi var där, blev en Sony Xperia Z3 för min sambo och en Samsung Galaxy Alpha för min del. Tog sen tåget hem till Hässleholm och var inte hemma förrän klockan fem på kvällen. Sen var det mest att bara ta det lugnt hemma.

Var en underbar dag :)

KramiZar

Detta var en mumsig paj

Ja då var det Tisdag då och jag lovade att laga kvällsmat till min sambo kom hem från jobbet i Växjö. Han jobbar just nu på Smålandsposten. Är så stolt över honom. Ja just det pajen som var så mumsig ja. Det var en ost- skink och spenat paj. Ni hittar receptet på recept sidan, men annars klicka på länken innan här så kommer ni dit.

Den är grymt lätt med kan jag tillägga.

Här kommer lite grann bilder från matlagningen.

KramiZ

10888512_10205630554261590_6260644958178716554_n 10940581_10205630554781603_3144137009936147818_n 10941037_10205630554541597_7338321236388055885_n 10952057_10205630554101586_848971967687717941_n

 

Jag är ett hopplöst fall

Kära läsare, idag har jag verkligen känt att jag är ett hopplöst fall då det gäller jobb. Hade möte med min AF handläggare, samt min Personliga ombud på jobbet (då jag har ett funktionshinder), samt min chef. Detta var inget kul möte alls kan jag verkligen säga. Jag mådde dåligt under hela mötet. Jag klarar inte av att säga hur eller vad jag känner för någonting. Känner att det ändå inte tjänar någonting till. Deras enda kommentarer var från min chef samt från AF handläggaren att bättre jag sysslar med jobbet jag har nu till november så jag sen har a-kassa igen. De tror jag får mer a-kassa då men det får jag inte. Jo kanske lite grann mer.

Men jag har under hela mitt liv inte haft ett jobb som varat sammanlagt längre än 2-3 månader. Nu när jag äntligen blivit anställd så får jag inte behålla det bara för att jag inte trivs i deras lokaler. Sitter i en källare lokal som är lite väl liten till allt som de har där nere. Jag vantrivs då jag har stökigt omkring mig. Jag är snart 40år och vill gärna skaffa hus och barn som alla andra, men jag kommer kunna glömma detta nu. Kommer aldrig inträffa.

Har  bestämt mig nu att jag kommer söka jobb under detta året för jag tänker inte leva på bidrag en gång till i mitt liv. Sen detta med pension, kommer jag att överhuvudtaget att ha något sådant då jag blir gammal. Kommer jag att ha barn eller liknande som tar hand om mig då jag blir gammal. Nej jag tror inte detta faktiskt. Allt detta skrämmer mig.

Sen skrämmer det mig mer och mer nu att jag kommit på att mina föräldrar kommer inte att leva hela mitt liv, vilket skrämmer mig enormt mycket.

Varför har inte jag samma rätt som alla andra och få ha ett jobb? Ett riktigt jobb? Nu vill jag inte höra kommentarer som att det är många som är arbetslösa mm och det finns fler som vill ha jobb. Allt detta vet man ju om och det hjälper ju inte en precis kan jag säga.

Jag har en funktionsnedsättning som innebär inlärningssvårigheter samt psykisk ohälsa. Dessa saker står jag för och jag har inga som helst bekymmer att prata om det.

KramiZar

Söndagens middag

Ikväll blev det middag med egengjorda lasagneplattor, gjorda på ägg, Philadelphia ost samt fiberhusk. Den var grymt god kan jag säga, tom med min sambo gillade den. Blir lätt att jag gör denna rätt igen.Har aldrig testat på att göra min egna LCHF pasta, men nu gjorde jag ett försök =) Nedan ser ni bilder från mitt tappra försök samt resultatet. Mumma Gott blev det. Receptet hittar ni här inne på min receptbank.

1972264_10205617893625082_851176253345368190_n 10457767_10205617892145045_8047868133251543127_n 936063_10205617891225022_2018903993192406957_n 10432099_10205617890425002_4873458998076175794_n 10941845_10205617890705009_2181476869619724440_n 10425882_10205617892465053_2695605252707973849_n 10420160_10205617891825037_8391264050247624390_n 10930113_10205617890945015_1762206449968850444_n 10940562_10205617893065068_7406100125433944856_n 1461739_10205617889744985_2991288342767982732_n

 

Torsdag kväll

Tjenixen mina vänner, ikväll blev det god kvällsmat. Denna veckan har jag endast testat nya recept. Detta hette chili kasslergratäng, den är grymt god kan jag säga. Klicka på namnet så kommer ni till receptet till denna goda rätt.

Började med att vispa grädde som jag sen blandade ner pressad vitlök, curry och Samba oelek.

10407432_10205600211503040_7191281895645613713_n 10410152_10205600210663019_43079114930293559_n 10926391_10205600211263034_8525773556740502085_n10407432_10205600212463064_4393331627585536946_n

 

Sen skivar man kasslern i bitar, lägger dem i en ugnssäker form, sen lägger över grädden och rivna osten. Sen in i ugnen 15 minuter på 225 grader.

1507613_10205600210943026_4344159558459325853_n 10941016_10205600212183057_7689603496624435081_n

 

Detta blev resultatet av denna rätt.

10933885_10205600617393187_7964749099100038373_n 10933780_10205600617593192_7226146829157846124_n

Mitt andra hem just nu

Mitt andra hem just nu har blivit stallet, jag funderar starkt på att börja rida igen och har varit och kollat lite grann i stallet samt på två olika lektioner. De hade en i söndags som heter Nybörjare Lugn. Den visade sig nog vara lite för lätt för min del. Nu igår var jag på en som heter N1, de har kommit lite längre än den på söndagarna.

De i söndags travade lite grann men det var inte ett måste, galoppera var inte heller ett måste. De som red igår galopperade och travade mycket.

Jag red mycket när jag var yngre i Glimåkra som ligger utanför Kristianstad i Skåne. Sen när jag blev äldre började jag på en ridskola i Växjö, men då vägde jag en del och kunde bara rida en häst. Så jag hade samma häst varje vecka. Han hette Carlzon och kallades för Calle. Han var en helt underbar häst kan man säga. Läste på deras hemsida nu att han lever inte längre. Men sånt är livet för oss djur o människor kan man ju säga.

Jag sitter just nu bara och längtar efter att få börja rida igen kan jag säga. De är så trevliga de jag har träffat  i stallet och hästarna är hur goa som helst.

KramiZ

Lördagens aktiviteter

Vaknade av att en katt ville ligga hos mig i sängen, mellan husse o matte

malin

 

 

 

 

 

 

Jaha Ulla Bella var visst grymt smutsig idag, så i morse så åkte jag iväg för att tvätta den på en Car Wash, det är smidigt sätt att tvätta sin bil på. Den svarta Ulla-Bellan blev visst iallafall lite vitare kan man ju klart säga. Men man blir rejält svettig och med bra musik i mina öron så gick det som en dans. Sen var det hem för att duscha av mig innan nästa aktivitet packade ut saker i bilen och körde till mina föräldrar.

automaten

automaten

Där fikade vi lite grann och träffade mina släktingar. De är nere från Norrköping nu. Min mamma hade varit in på Hööks i Kristianstad och inhandlat ridbyxor till mig med. Grymt fina och sköna kan jag säga, hoppas inte de hinner bli för stora innan jag skall börja rida. Har ju kommit på att jag skall börja rida igen. Får se om jag klarar av det denna gången. Skall inte sluta om jag trillar av heller.

Nu har jag min ridhjälm, ridskor och byxor. Saknas bara en bra tröja att ha med när jag rider.

Var förbi Coop med och handlade kvällsmat till ikväll, eller jag ingredienser till kvällsmaten som vi skall ha ikväll. Blir Zucchinigratäng, har saknat den nu när man inte gjort den på länge. Klicka på namnet för att komma till receptet.

 

carwash

KramiZ

 

 

 

Välkommen till min Blogg

Jag kommer i denna blogg att varva lite, jag äter LCHF kost för att jag mår bra av det och jag går ner i vikt av detta. Kommer även att skriva om recept, min träning. När mitt stora intresse förutom datorer kommer igång i höst kommer jag att skriva om det med. Nu kan ni ju fundera lite grann på vad det handlar om.

Jag sysslar med en del med Scrapbooking och kommer att lägga ut en del av mina alster på denna sida. De kommer att ligga under en sida som heter kort och gott Scrapbooking.

KramiZ på Er mina vänner

Resa

Jaha nu är det kvällen innan som jag och min älskling skall ta tåget till huvudstaden och ha det trevligt hela helgen. Skall fira hans bror på lördag (han fyller år på söndag). Men på lördag är det 1 år sedan vi förlovad oss med så vi skall fira det senare på kvällen efter middagen och innan på dagen med.
Klockan är just nu 22 och jag skall upp klockan 04.00 för bussen ner till stan går kl 05:38, tåget avgår klockan 06:24 emot Stockholm.
Så jag hoppas jag kan sova på resan upp trots att det är X2000.
Kommer dokumentera min resa här inne, om inte under helgen så gör jag det på måndag =)
KramiZ och Go Natt

Kvällstankar som jag har

Nu slår klockan snart 23:10 PIP, Jag sitter uppe för jag kan verkligen inte sova. Jaga hr så mycket som snurrar i mitt huvud kan jag säga. Jag vet verkligen inte vart jag skall börja. Men ikväll så ringde min storebror som jag älskar så grymt mycket. De skulle komma på mitt firande av min födelsedag nu i helgen men nu kunde de inte igen för det kom någonting emellan. Jag låtsas ofta att jag bryr mig kanske inte så västa mycket, men det gör jag verkligen. Jag blev besviken kan jag säga för jag älskar min storebror något grymt mycket. Vi har knappt någon kontakt och det är jag ledsen över. Jag har inte min bror lika nära som min sambo har sin ena bror. Men de är bröder med, 3 stycken, kanske det är skillnad jag vet inte.
Jag tänker mycket på framtiden och ororar mig över hur det skall gå med mig då mina föräldrar inte finns i livet längre. Jag har min underbara sambo, men jag har inga barn som kan ta hand om mig då jag blir gammal, jag har inget syskon som jag har bra relation till. Tårarna trillar på mig nu när jag tänker på det. Jag vet inte vad jag skall ta mig till längre med mina tankar och funderingar.
Var i tisdags hos en psykologläkare som envisas att de vill skriva ut tabletter till mig. Jag sa att jag vägrar ta medicin. Jag förklarade varför, att jag då jag avr 18 år åt tabletter emot mensvärk och tappade mycket av mitt tjocka hårsvall, hon svarade med att det inte ens i minemala fall finns den chansen med detta medel. Men när jag gogglade på det och läste om dem i FASS så stod det att de kunde hända och det var ytterst liten chans, men den fanns. Så hur mycket hon vet om detta, det förstår jag verkligen inte.
Sen säger folk jag skall ta det ändå, det kan ju göra att jag mår bra, men jag kan ju säga att det som får mig o må dåligt är mitt hår. Skall jag då riskera att tappa det igen? För jag kommer inte att märka det förrän det är försent. Så jag vet inte riktigt. Men tabletterna heter Fluoxetin ratiopharm, är det någon här inne som vet någonting om det?
Jag kommer skriva mer senre om vad som inträffat i veckan, men jag ville skriva av mig ikväll. Är så grymt ledsen och nedstämd ikväll.
KramiZ Beach Mia

Ledsen

Idag är jag inte så pigg och glad, vilket kanske inte är så ovanligt. Men jag är trött på att inte ha något jobb. Såg precis hur mycket som skall vara betalt till CSN inom 26 år och det är massa pengar i o ch med att jag inte haft jobb. Men det kanske har vänt nu, men vad kommer då, jo min sambo söker jobb långt iväg och under bara ett par månader så det är inte lönt vi flyttar dit samt skall jag bli sambo på helgerna och bo ensam de andra dagarna. Har ångest över detta dilemma. Vill självklart han med skall ha jobb. Men jag vill med ha och jag vill inte bo långt ifrån honom, jag vill ha honom hemma på kvällarna och nätterna.
Sen detta tjat om att vi har en dyr lägenhet, vad rör det andra? Är vi som betalar hyran och det är vi som bor där. Börjar bli tjatigt….
Behövde skriva av mig, nu skall jag jobba lite.
KramiZ

Veckomatsedel v.36

Veckomeny för V.36

Måndag
Frukost: Kokt ägg med majonäs
Lunch: Kyckling med gräddsås
Middag: Kasslergratäng
Tisdag
Frukost: kokt ägg med majonäs
Lunch: Kasslergratäng
Middag: Kålpudding
Onsdag
Frukost: Kokt ägg med majonäs
Lunch: Kålpudding
Middag: Korvstroganoff
Torsdag
Frukost: Kokt ägg med majonäs
Lunch: Korvstroganoff
Middag: Tacos
Fredag
Frukost: Kalkonomelett
Lunch: Tacos
Middag: Pestolax med rostade grönsaker
Lördag
Frukost: Kalkonomelett
Lunch: Pestolax med rostade grönsaker
Middag: Stekt kyckling med blomkålsmos
Söndag
Frukost: Kesoäggröra
Lunch: Stekt kyckling med blomkålsmos
Middag: Korvstroganoff
KramiZ Beach Mia

Familjefestivalen i Älmhult igår

Igår åkte jag och min sambo till Älmhult, ja vi fick köra eftersom sista tåget tillbaka gick kl 21:30 från Älmhult, Dålig stil av Kronobergs Länstrafik och inte se till att fler kan ta sig dit utan att vara beroende av bil. Men men. Vi hittade en parkering iallafall i närheten och begav oss in på området. Första konserten som vi skulle se var Alcazar, dem har jag lyssnat länge på och gillar deras musik mycket.
Jag gillade dem då Magnus Carlsson var med i bandet. Men sen han slutade så har jag fortsatt att lyssna på dem.
Bilderna är tagna med min mobilkamera och kanske inte alltid så bra. Men vi fick inte ha med kamera med inspelningsmöjlighet på området. Fick inte ens ha paraply med in. Men det gick massa folk där inne som hade det (efter en regnskur) då kunde de ju sagt till alla dem med.
Sen kollade vi på ett uppträdande med Rackartygarna, de var enormt skickliga må jag säga. Har inga bilder på dem, men jag lägger in en youtube länk till dem =)
Dessa är grymma kan jag säga, så har ni möjlighet så se dem live.
Sen tog vi bussen in till centrum och gick ut och åt på en kinarestaurang i Älmhult, på vägen dit gick vi förbi en restaurang som hör och häpna har en stjärna från vita guiden.
Sen mätta och belåtna och fått upp lite värme så tog vi bussen tillbaka till området och skulle gå och kolla på Timbuktu. Han är grymt bra, men vi orkade inte vara kvar tills han sjöng ”Flickan och kråkan” vilket jag nästan tror han gjorde.
Men lägger in klippet här istället ihop med en bild jag tog på honom.
Bild tagen av mig med mobilkameran.
Sen var kvällen över :) KramiZ BeachMia

Mitt liv är rörigt

Jaha nu sägs det att min sambo skall söka boende i Ljungby eller Värnamo… jaja…. då kan man ge upp sitt jobb som man har på G i Kristianstad samt lägenheten man har på G i ett tyst och lugnt område. Allting för min älskade skall ha sitt jobb och att han skall slippa pendla, men jag skall verkligen inte få chans att få ett jobb så jag kan leva och betala av på min skuld till CSN eller liknande, kunna resa, kunnna skaffa barn och familj och kanske tom drömbilen. Nejdå. Bäst att vi flyttar på oss. Alltid likadan, jag kommer i andra hand. Jag ger ta mig fan upp snart. Blir vansinnig. Älskar honom men nu börjar det bli för jobbigt i mina ögon.

KramiZ från ledsen Beach Mia

Mina funderingar

Jag ser nu fram emot den 9 september då jag skall till en psykolog läkare som kanske skall bestämma sig för att jag är ”för frisk” för att få deras hjälp, som vanligt. Jag hade en underbar tant som psykolog tills sommaren 2013, men se gick hon i pension och jag fick en ny som till en början var underbar. men när jag var där i januari i år så betedde hon sig konstigt. Jag berättade att jag har svårt att uttrycka mig muntligt, jag kan tänka saker i mitt huvud och få fram de bästa sakerna men jag får inte fram dem muntligen. Då blev hon tyst, jag blev tyst. Ingen sa någonting och då blir det ännu svårare för mig att säga någonting då det blir sådan tystnad. Tillslut tog hon sin kalender och gick och ställde sig vid sn dator och kollade mejlen, kollade i sin kalender, svarade på mejlen, sen stod hon bara där, så jag visste tillslut inte om jag skulle gå eller vad jag skulle göra. Reste mig upp och tog min jacka på mig och inväntade att hon skulle säga någonting. Men jag hörde bara ett surt ”Jaha hejdå då” Jag svarade lågt ett hejdå tillbaka, men sen inget mer så jag gick ut ur rummet och gick med tunga steg därifrån och mina tårar ville bara tränga ut ur ögonen och trilla nerför mina kinder. Ringde min mamma och berättade vad som hänt och ho tyckte inte det var klokt. Så när jag kom till min praktik så kontaktade jag patientnämnden, de tyckte inte om hennes betende och skulle kontakta hennes chef. Efter några veckor fick jag ett svar som de fått av chefen och jag vet inte vad det var för psykologi nojja men han menade på att de kunde hjälpa mig med remiss till Häsleholms sjukhus, eftersom jag bor i stan, det tyckte jag lät bra, så jag kontaktade honom, detta gjorde jag i mars, men har fortfarande inget hört. Nu kontaktade jag psykiatrin i Kristianstad igen att jag ville ha hjälp men inte av min gamle psykolog.
Så nu den 9 september skall ajg dit och jag skall ta med min älskling så jag hoppas det kommer gå bra. Men om de inte kan hjälpa mig så kan de ju skicka en remiss till Adaptus, de kan nog hjälpa mig annars.
Sen detta med jobb och annat. Jag är 38 om 2 veckor ca och jag har aldrig varit tillsvidareanställd. Jag har pga mitt handikapp rätt till Utvecklingsanställning, lönebidrag samt trygghetsanställning. Nu får jag höra att det stället jag är på nu har inga pengar och det vet jag sen innan, men att det tog en person 2 år att lära sig det som jag sysslar med. Jag kommer inte att vänta 2 år utan att ha en lön, då får jag hitta någonting inom handikappsomsorgen som jag kan litegrann, då jag är utbildad vårdare, personlig assistent, elevassistent. Så kanske det inte tar så lång tid för mig att lära sig det. Men inte lätt det heller. Så jag vet inte hur jag skall göra. Men skall ha möte emd min handläggare på AF på fredag, samt min handledare där jag är, samt en till person. Men jag skall kolla om jag kan få träffa min handläggare på AF först i några minuter och säga mina tankar som jag har om detta för han har jag lätt att prata med Vill det skall inträffa en del nu. Har man inte haft ett riktigt jobb och kunna betala sina studieskulder mm som bara växer och växer hela tiden ju längre tiden går. Så blir det svårt. Leva på sin sambo är verkligen inget kul heller. Jag mår så dåligt idag över en massa saker.
Var även och kollade, där vår eventuella nya lägenhet ligger, igår ch tala om att jag vill flytta dit nu, vi skall dit och kolla på måndag och som jag förstått så är vi de enda som anmält intresse till den lägenheten så man kan ju hålla tummarna riktigt. Där är grymt fint där ute. Sen fick jag höra att ev skulle min nuvarande hyrevärd ta över de huset med, nej tänkte jag, sätt då inte in kallhyra där med. Då kommer vi få flytta en gång till.
KramiZ på er alla vänner från Beach Mia

Träningen ikväll

Nu har jag och min älskling kommit hem från en promenad varvad med löpning. Jag har fått denna rundan på hjärnan, trots att jag har ont i ena höften, varför vet jag inte.

Men jag springer ändå och gud vad skönt det är att springa riktigt fort och i skogen specielllt.
Älskar skogen om man bara slipper alla flugor…..

Nu var lägenheten uppsagd

Jaha  vi skulle skickat in vår uppsägning via Rekomenderat brev till hyresvärden, för de var ute på fältet denna veckan. När jag skulle köra till min ”praktik” idag så körde jag förbi en lägenhet som mina kusinbarn skall ha sen from i helgen. Då stod Hasse samt Niklas (den nya hyresvärden) där så jag frågade om de jobbade på bolaget som vi hyr av. Jo det gjorde de. Jag undrade om de kunde ta emot en uppsägning på en lägenhet i handen och lämna på kontoret sen. De sa att jag kunde skicka den i rekomenderat brev, så kom det fram. Men jag vet inte om jag hinner få iväg det svarade jag, så jag vill inte stå 1 december och det inte kommit till er i tid så vi står för dubbla hyror.
De sa att de kunde ju ta den och lämna av den på kontoret. Jag sprang hem och hämtade det och sen tillbaka så nu är lägenheten uppsagd, skönt det skall bli att flytta. Längtar till den 1 december just nu, så det liknar ingenting faktiskt. På måndag kväll skall vi kolla på lägenheten som ev kan bli vår.
Sen när jag kom till praktiken så sa en till mig att de ringer 5 personer o visar den för, så det är inte säkert att den blir er. Genast föll min glädje över till sorg eller ledsamhet. Så jag kontaktade min sambo och sa vi nog gjort ett litet misstag. Men han sa att hon hade inte nämnt att flera skulle kolla på den. Så det var nog lugnt.
Vi har nämligen kollat upp en 2 r o k på ett lugnt område i stan som jag bara vill bo på, lugnt och tyst och man hör inget.
Så vi får se om hon ringer till min sambo under dagen. Väntar med spänning.
KramiZ BeachMia

Funderingar jag har över LCHF etc

Idag har jag en del funderingar angående min vikt, jag började ju äta LCHF 23 januari 2013, jag gick ner 20 kilo fram till juni 2013. Men sen kom sommaren coh det var inte lätt, nu har jag försökt flertalet gånger att komma tillbaka till LCHF, men jag åker tillbaka igen i gamla vanor. Jag går ju inte upp i vikt, men jag går ju inte ner så mycket som jag vill. Det kanske inte är så konstigt att jag ite går ner då jag ”fuskar” enligt LCHF. Så nu funderar jag bara på om hur jag skall göra. Finns ju en del förslag på detta,
 • LCHF
 • Strikt LCHF
 • LCHF med 5:2
 • LCHF med 16:8
 • 5:2
 • Räkna kalorier
Sen så känner jag mig som en nybörjare igen då jag ser saker på kostdoktorn som man kan äta och jag litar på honom, men sen när jag läser vad jag skriver på Facebooks LCHF grupper så säger de att det är fel. Blir grymt förvirrad. Men jag skall from imorgon testa det som jag åt första veckan jag körde LCHF och skriva in allting i matdagboken och blogga här om det med. Matsedel kommer imorgon. Kommer skriva in mina mått med här.
Har även börjat motionera igen.
Gårdagens motion:
Gång/Löpning 5,55 km på 52 min medelhastighet 6,33 km/h
Dagens motion:
Cykling 2,65 km på 14 min medelhastighet 11,47 km/h
Gång/Löpning 5,51 km på 53 min medelhastighet 6,19 km/h
Tusen kramizar BeachMia

Träningen

Hejsan alla mina läsare och bloggare. Nu har jag nyss kommit hem ifrån min löparrunda. Det blev en tur till ett ställe i min stad som heter Hässleholmsgården. Där har vi 2 olika slingor som man kan springa eller gå, med eller utan stavar eller barnvagn :) Den gula slingan är på 2,5 km och den röda på 5,7 km. Vi hade tänkt gå den på 2,5 km 2 varv, men när vi kom fram till den gula slingan så valde vi den istället.
Har inte blivit mycket motion den sista veckan pga att jag vart sjuk, så nu kommer ajg att köra på igen. Bättre sent än aldrig.
Solen sken skönt hela rundan och man kunde ana en lite början till höstvärme. Jag älskar hösten, alla dessa fina färgskiftningar som kommer på träden inann de skall dala ner på marken.
KramiZar från BeachMia

Socialdemokraterna

Hejsan nu alla glada, nu har jag gjort dagen goda gärning igen =) Jag har anmält mig till att hjälpa mitt parti med olika saker inför valet 2014. Fårse om jag hör ifrån dem, men jag vill göra någonting och känna att jag gör någon nytta.
Denna ideén fick jag av min kompis som nu skall stå i alstugorna samt knacka dörr i sin stad.
Jag behöver sysslersätta mig med olika saker annars blir jag tokig rent ut sagt. Är mycket jag skulle vilja göra i mitt liv. Tror jag skall göra en lista på saker jag vill göra eller ta itu med :) sen boxka av den när man har gjort en del av detta.
KramiZar. BeachMia
http://www.socialdemokraterna.se/Webben-for-alla/Arbetarekommuner/hassleholm/

Dagens funderingar

Hejsan alla mina läsare, idag har jag vart på mitt ”jobb” fram till kl 12.30, där praktiserar jag i att scanna in en massa gamla protokoll åt Folkrörelsearkivet i Kristianstad. Detta kanske kan bli mitt arbete senare,kan man ju hoppas iallafall. I vilket fall som så stormtrivs jag med detta. Jag har världens underbaraste handledare där jag är nu. Hon tror på mig och hjälper mig med allting och hur jag ser skillnad på vad det är för typ av papper som jag scannar.
Sen efter detta idag så skulle jag kta tåget till Kristianstad och vara hos min astma sköterksa, men när jag kom ner till stationen och skulle parkera min bil så fanns det ingen parkering alls, så jag fick ju helt enkelt välja att köra till Kristianstad istället, vilket gick bra, trots allt. Mina värden var mycket bättre än förra året, vilket är grymt skönt kan jag ju säga. Vill ju att min astma skall vara under kontroll. Fick en del tips samt råd med på att jag skall ta bricanyl innan träningen med eftersom jag numera tränar en del. Berättar mer om det i andra inlägg. Har inträffat en del i sommar med som jag kommer att blogga om se när jag får en bra stund över.
Sen funderar jag en del coh jag vet inte varför jag funderar på detta alls. Jag har en person som jag känner som skall flytta hit i månadsskiftet, vet inte varför jag tänker på det jämt och nästan lite avundsjukt. Är jag avundsjuk för att de kan flytta hit till en lägenhet med varmhyra på 10 000 och vi måste flytta ifrån vår på 8500 i varmhyra, eller för att de har jobb, eller vad är det? och varfäör reagerar jag så negativt på detta?
KramiZ på er alla

Matdagbok v.25

Detta är min nya omgång med LCHF/16:8, jag kommer nu att lägga in min veckomatsedel varje vecka framöver så gott jag hinner. Kommer även inkludera recepten som ingår i veckoplaneringen. Recepten till denna planering kommer under tiden. Funderar senare på om jag skall lägga in inköpslista med =)
Tisdag 17 juni

Lunch: Tonfisksallad
Middag: Kasslegratäng

Onsdag 18 juni

Lunch: Tonfisksallad
Middag: Kålpuddig
Torsdag 19 juni

Lunch: Kålpudding

Middag: Korvstroganoff
Fredag 20 juni (Midsommarafton) 
 
Lunch: Korvstroganoff
Middag: Midsommarbuffé med sil, ägg, gräddfil, fusk potatissallad, gräslök, jordgubbar och grädde
Lördag 21 juni
 
Lunch: Midsommarbuffé med sil, ägg, gräddfil, fusk potatissallad, gräslök
Middag: Pestolax med rostade grönsaker
Söndag 22 juni
Lunch: Pestolax med rostade grönsaker
Middag: Kommer senare

Väntar på att min bästa vän skall komma på snabb visit mm

Hejsan allihopa som läser min blogg. Igår fick jag reda på att min bästa vän kommer och hälsar på mig med sin sambo när de skall ner till Sweden Rock Festivalen. Detta kommer bli grymt kul även om de nog bara stannar på en fika eller liknande. Vi ses knappt längre, men på 1 år så har det blivit 3 gånger. De kom förbi efter mkt velande från mign kompis förra året då de skulle ner till SRF, sen åkte vi upp och hälsade på dem då vi var uppe i Göteborg ett par dagar i september. Sen nu komemrde inom idag.
Blev till att storstäda igår, alltid skönt att få det gjort även om man inte skall ha besök direkt. Men sen är vi inte hemma i helgen då vi skall till Falkenberg. Min sambos morfar fyller 80 år så vi skall dt och sen skall jag hitta en 3 timmar lång promenad att gå:) Skall nog gå hoppas jag. Får kolla på Runkeeper annars tror jag. Har inte blivit någon motion på ett tag nu så jag måste ut snart igen. Tänkte jag skulle motionera istället för att äta mat som får en att må dåligt helt enkelt. Jag äter ju LCHF och skall hålla mig till det nu, inte det lättaste men det skall fungera.
Har som tur var förstående föräldrar och släkt som inser att jag inte vill och skall äta vissa saker. Kommer att blogga om hur det går här på min blogg. Både positivt och negativt. Även när jag trillar dit, om jag nu gör det och när det går bra.
Kommer kanske att behöva ditt stöd där ute…..
Kram

Nu börjar mitt nya liv

Nu har jag tillsammans med en underbar vän kommit fram till att vi tillsammans skall ta tag i våra liv och våra vikter nu. Så vi kommer att köra LCHF-Low Carb High Fat samt 5:2, 5:2 står för att man äter som vanligt 5 dagar på en vecka och sen äter man max 500 kalorier under 2 dagar. Jag har under våren 2013 redan gått ner 20 kilo, men sen har jag gått upp 3,7 kilo igen, så nu skall jag ta itu med det igen. Hoppas ni vill följa min resa genom detta. Kommer lite senare att lägga in gamla inlägg från min andra blogg så jag slipper ha så många. Om det nu går det vill säga.
Som sagt mycket välkomna till min blogg.

Nu är jag på G igen

Hejsan ledsen om jag inte bloggat på länge, men jag har bloggat destu mer på min blogg på matdagboken.se. Jag gick med där för 2 vecka sedan. Detta är min andra vecka med strikt LCHF diet. Jag har inte kommit igång med motionen ännu. Men det kommer när jag kan ut och cykla igen. Älskar att cykla, mer det än att gå.

 Så det har hänt en del på min våg kan jag ju klart säga.

Sen i lördags var vi och kollade på vårt hus, eller ja huset som byggs med vår lägenhet i. Nu har de tagit bort ställningarna runtomkring. Dem har bara vitvarorna kvar att sätta in och kaklet i köket och sen uteplatserna/balkongerna. Sen är det klart, skall slutbesiktigas innan vi sen kan flytta in. Hur lång tid tror ni det tar för de som är vana? Jag hoppas det kommer gå fort.

Julkonsert med Magnus Carlsson eller inte?

Sitter och funderar juast nu på om jag skall gå på denna underbara artists julkonsert, jag har velat det nu under 4 år. Problemet är dock att vi skall till Falkenberg den dagen med som han uppträder i Helsingborg. Men vi får se vad som inträffar.

http://anglarnastid.com/

Jag ahr inte haft någon som vill följa med mig heller, men jag åker själv om jag behöver det. Han är bara en sån underbart bra artist och människa med underbar röst.

Jag tror jag har bestämt mig nu hur jag skall göra. Men avslöjar det inte ännu.

Kram

vad är fel

Hej hej…. Nu vet jag vad som är felet, Jag har inte 100 följt min LCHF så nu har jag gått upp i vikt, eller om man sväller 2 veckor innan mens. Vet inte så mycket om detta om man gör det, men skall se vad som händer med min vikt och kropp framöver.

Idag snöar det ute som bara den :) Älskar snö kan jag säga. Sen mer på schemat idag står det tvättning på schemat. Sen väntar jag på att chefen skall ringa mig för det har blivit lite problem på mitt jobb. Jag skall ju sluta, men de få pass jag har kvar är konstiga, så jag vill diskutera det med henne,

Kram på er

Magnus Carlsson

Hejsan alla bloggare, nu kommer det ett blogginlägg som skiljer sig från alla andra so far. JAg vill tipsa om en helt underbar låt av en helt underbar person som betytt mycket för mig under åren som gått. Han har hjälp mig med massor av saker. Jag återkommer med mer senare kanske. MEn ville lägga in detta på min blogg.

Mitt zumba pass igår

Hejsan, ja denna dansform är ju helt underbart kul. Nu har jag inte kört den på länge kan jag säga, så ben och armar hänger inte riktigt med längre, men det skall det bli ändring på. Jag körde 1 timme, tänkte jag skulle hinna det de flesta dagarna, komemr jag sen ut på en skön promenad med min älskling med så kommer det bara på plus listan.

kommer imorgon att lägg  a in en hel del recept inom LCHF som jag kör på.

Ha en underbar dag så hörs vi igen.

Nu var dagens runda avklarad

Nu så är vi tillbaka hemma efter rundan. Tyvär fick jag skoskav så rundan blev inte så lång som jag tänkt. Skall se om ja kan gå längre imorgon. Jag har bett min särbo att han skall ta ett fotografi på mig sen i helbild som jag kan lägga in. Det skall bli min startbild.

Min runda idag går att se på

http://runkeeper.com/user/miabeach/activity/133679711

Ikväll blir det inte LCHF mat, utan varma mackor med stuvning & champinjoner, tomater.  Det är bara brödet som inte är i LCHF karaktär, men jag skall lära mig att baka LCHF bröd.

Kommer mer senare när jag tagit min bild.

Kramis

Snart skall jag ut

Jaha kom på nu att det snart är dags att ta på mig kläderna för jag skall ut i mörkret och kylan och motionera. Väntar bara på min älskling som skall komma hem från jobbet först. Han kommer ju alltid hem så sent för han jobbar en bit hemifrån och idag skulle han in till sin svägerska o lämna någonting samt handla innan han kommer hem.

Ni kan följa mina framsteg inom motionen på följande adress

http://runkeeper.com/user/miabeach/activity/133503553

Jag kommer att länka till mina promenader här inne. Nu har jag som mål att komma ut 30 min varje dag. Blir det mer så blir det bara plus.

Kram

Helsingborgsfestivalen

Hejsan allihopa. Igår hade jag o min sötis det underbart nere på Helsingborgsfestivalen. Men besvikna på Skånetrafiken som hade utlovat dubbla tågset Men det kom bara ett så det stod packade som sillar redan i Kristianstad. Men när det kom till Hässleholm skulle ju lika många på med. Vi gick ju på i Hässleholm, sen under färden ner så ropade de ut att folk hade klagat på värmen i tåget och då sa dem att det behövde man ju inte vara en ainstein för att räkna ut varför det var det. Tågets luftkonditionering var inte byggt för så mycket folk. Den lade av typ, hur kul var det på en skala. Sen säger de att de som inte klarar av det får gå av vid nästa station och ta nästa tåg. HALLÅ!! Tror dem inte att det kommer att vara lika fullt eller. Under vägen ner så skulle det komma på mer folk i Tyringe, Klippan, Perstorp, Åstorp, Bjuv, Mörnarp och Påarp. De ropade ut i Klippan att Skånetrafiken hade satt in extra bussar till Helsingborg. JIPII !! De kunde ju gjort som de utlovat istället och haft dubbla tågset.

Väl nere i Helsingborg så var det mulet, men ännu inget regn, vi gick till torget som låg vid Marina Plaza för att ta oss en öl och en Cider. Lyssnade lite på BARBADOS. Vid halv nio tiden så begav vi oss iväg och gick o kollade lite på tivolit och sen bort till Stora Scenen. Där var en del folk redan som hade samlats. Mat ville vi ju ha nu, hungriga hade vi hunnit bli så vi gick till ett mattorg för att äta och det blev kinesiskt tror jag det var.

Sen begav vi oss emot Stora Scenen och nu hade det samlats ännu mera folk för om ca 5 min skulle Eric Saade äntra scenen. Det var trångt och mycket paraplyer uppe så man såg ju inget. Som tur var slutade det dugga innan han gick upp på scenen till tt jubel som inte var att ta misste på.

Vi kollade 35 min sen öppnade sig himlen och vi begav oss därifrån och såg att vi kunde hinna med ett tåg till Hässleholm om 20 min. Det tog vi och nu ÄNTLIGEN var det dubbla set. Men det hjälpte inte ändå. Men om dem som skulle till Bjuv, Perstorp och Klippan hade kunnat ta BUSSARNA som de satt in EXTRA av så hade det fått plats mer personer på tågen.

Men vi kom hem iallafall trötta och rätt nöjda emd dagen och kvällen. Men nu idag dagen efter, är man lite sleten och trött och om man kollar ut så e det BLÅ himmel och SOMMAR !!!!!!

Kram på er…..

Dagens goda gärning

Hejsan alla!

Nu kan jag känna mig nöjd med dagen som är. Jag var inne på www.kks.nu, där de har hand om min ena katt än så länge. Hon kunde inte bo hos mig pga att hon och hennes syster inte kommer överrens. Men eftersom ja inte kan hjälpa dem genom att bli stödhem eller permanenthem till en katt därifrån så ansökte jag idag att bli Försäkringsfadder.

Alla som kan undvara 67 kr i månaden kan ju höra av sig till dem, de har massor med katter som behöver faddrar av alla slag. Tror nog att alla kan undvara 67 kr i månaden. När jag har bättre ställt ekonomiskt så kommer jag att hjälpa fler katter.

Detta känns så underbart skönt. Djur är mitt liv, katter och hundar speciellet.

Ber er som är djurvänner o som känner ni vill hjälpa till att ni ansöker att bli försäkringsfaddrar.

Kram på er…..

Sorg i mitt hjärta idag

2 veckor sedan idag som mitt ex fick ta det hemska beslutet och åka iväg och avliva vår älskade Foppa. Jag grät som bara den, den dagen, som tur jag var hos min sötis. Han finns hos mig dag som natt, det vet jag. Minns bara Foppas tassar runt min hals då man lyfte upp honom. Han låg ofta bakom mig och hade en tass om min hals som om han skulle hålla om mig. Han förstod mig mycket väl, precis som min hund då jag var liten och ledsen. Du blev bara 6 år, men jag tycker det var för ungt. Visst det e bara en katt säger ni nog. Men han betydde och betyder fortfarande lika mycket för mig…..

Detta var allt för mig för idag….. Tror jag, om jag inte bloggar mer idag så får ni ha en underbar dag…..

Härliga dagar med min dejt

Hejsan igen!

Idag har jag nog roligare saker att säga till er… Jag och min underbara dejt Henrik var i måndags ute på Hovdala slott utanför Hässleholm och gick lite runt och kollade. Vi hade fika med oss, hade det allmänt mysigt kan man ju säga. Åkte även ut till Trähuset som ligger lite utanför, vilken utsikt alltså! Sen hade vi en mysig hemmakväll efter det hos mig.

I går vart vi i Åhus och kollade lite och satt i solen och solade lite. Åt en god baguette på en av restaurangerna där, innan vi gick på härlig promenad längs stranden. Det är fint i Åhus kan jag säga till er som inte varit där någongång. tog inga bilder där, men det kommer fler gånger. Sen avslutade vi med en god glass innan vi körde hem till Henrik. Mys hela kvällen, innan han idag åkte till jobbet och jag hem.

Saknar honom någonting OTROLIGT =)

Ingen får mig och må så bra som du Henrik =)=)=)

 

Kramis på er allihopa

 

Psykningar….. lägger till lite på det förra

Detta var GB inlägg och sms jag fick för ett tag sen, redan då skulle jag blockat honom om ja visste hur. MEn nu skall han ju vara det =)

Måste skriva att detta som skrivs här under e skrivit av en kille som heter Markus till mig…… Det är INTE mina ORD!!

ja var du med andra fan äcklar mig ju , finns ingen som vill ha en som som dig o du gnäller på allt ju . Ingen respekt för dig , o ingen annan har det heller ju så. därför du inte hittar nån , fast tvättar du dig blir det lite bättre kanske. luktar fan illa.

Haha patetisk du är. Du luktar gammal fisk i ******. O att du *** av en kille o han stack sen haha du ser vem vill ha en slmapa som dig….. haha du eller hur. Du e ju avis och korkad. Jag stack från dig med haha men du fattade ju inte det haha blåst.

Ja, vem bryr sig? Hoppas du lär dig tvätta dig i framtiden. Var kul när du var här o jag stack haha hittade på det med min kompis ha det nice nu då

Aha ne eller hur. Du bara, vart är du skall du inte säga hejdå. Åh ville ses dan efter haha så desperat du är. Ja vädrade hela sovrummet och tvättade allt för du stank ju. Var kul du blev lämnad när du ***** av en kille med haha Du ser ju vad kilalr vill ha dig till sååå…
haha loser eller hur du ville ju inte åka hem från mig. Försöka duger ju. Du borde göra någonting åt din tunnhårighet ser inte bra ut att tjejer är tunnhåriga hahahahah
Så snäll e han emot mig…..

Psykningar

Hejsan alla glada bloggare. Idag är jag inte så värst glad, kan inte blogga på min egna dator så måste låna någon annans. Går inte och skriva    Men som tur var så har jag snälla som jag kan låna dator av och skriva.

Det har vart midsommar sen sist jag skrev och det är den jag tänkte skriva om i denna bloggen. Behöver väll lite stöd från allt möjligt folk

Jag hade en trevlig midsommar och den kunde ju slutat hur bra som helst. Men nu gjorde den inte det. Jag hade sms kontakt med mig sötis hela kvällen mer eller mindre.

Men klockan 21:43 börjar terron på mig. En kille som jag har träffat som inte verkar gilla mig alls, kan man ju säga, började terra mig igen. Han skrev att jag hade sagt till alla att han var min k* och att jag behövde ju inte hålla på och säga det till alla. Jag menade att jag hade inget sagt till ngn eftersom ja inte gillade honom.

Då kom ett sms där det stod ”Ja är det därför du har sakt det till folk på ** skärp dig. Ja luktar inte illa som dig o grinar för allt. Ja du jag tappar ju inte håret du ser ju förjävlig ut skabbig fy blä” Då skrev jag detsamma till honom, alltså ordet ”detsamma” o att jag hade inte min profil kvar på den sidan. ”Ja men innan ju så. Du är helt korkad va. Suck moget och hålla på som du gör”.

Då skrev jag att om han inte kunde säga vilka som sagt det så kunde de ju inte var så, jag har inte sagt någonting. Mer än till 2 brudar som frågade mig vad jag var så arg över på sidan. Då skrev han ”Ja de e två tjejer på ** men ja ja sa som det var att du är störd, en stalker så. Stick och brinn”.

Skrev till honom att det är han som är en stalker som följer efter mig och hela tiden börjar skriva till mig. Då fick ja som svar ”Ja ok skall få deras namn så ** heter de. Så klart de har skrivit det de tycker du var skabbig. O fan det är du ju så” Sen skrev han ”Du är så jävla patetisk så sitt du o lipa hemma det gör du bäst. Haha”

Innan jag fick dessa messen så skrev han en del innan för ett par veckor sedan. Som var mindre trevliga att läsa. Vill inte skriva det här. Men kan ta det privat om jag ens vågar lita på en enda person igen!

Nu kom vi på att det finns program till Android telefonerna som gör att man kan blockera telefonnummer från att kontakta en. Jag gjorde det i lördags med min underbara dejts hjälp. Han är underbar, synd jag inte gjorde det efter förra gången. Men nu e alla hans nummer blockerade.

Men hur sjuk i huvudet får man egentligen bli? Jag brukar inte kalla folk sjuk i huvudet, men nu e det befogat….

Kram på er.

God Morgon

Jaha nu idag händer det mycket kan jag ju säga. Eller ja i veckan med som är. Idag skall jag nu först upp och se om jag kan betala min hyra på banken. Knasiga Klockaren som jag skall hyra av, de godkänner inte utskrift från internet för att jag skall få ut mina nycklar utan måste ha kvitto från bank eller posten. Kul då posten och banken tar avgift för att betala så. Men det kan ju klockaren betala i såfall.

Sen skall jag se om hyresgästen är hemma i min lägenhet, hon håller på att flytta ut idag, ja skall ta mått på fönstrena. Vi skall ut och köra idag och kan vara bra att veta hur stora de är. Man skall köpa gardinstänger och rullgardin. Så då vore det ju bra att veta. Eller om hon kan mäta det. Sen i eftermiddag så åker jag till Ängelholm och skall plågas rejält av min kiropraktikor. Sen vet jag inte vad det blir efter det.

Imrgon skall jag nog börja köra en del lådor till min lägenhet, då Jennie är där och städar, har kommit överrens av att jag kan köra dit en del lådor redan då och sätta in i ett rum.

På fredag mellan 7:30-10:00 så skall jag ÄNTLIGEN hämta mina nyklar till min lägenhet och sen bär det av att flytta in. Kommer att köra en del på dagen, sen efter klockan 15 så kommer vi att ta en del möbler mm, tills vi inte orkar mer den dagen. Vi har ju lördag och söndag med. Men söndag em vill jag att det är klart. Får besök då i MIN lägenhet. Så då flyttar jag och min kisse Malin in. hon kommer ju att gå vilse stackaren ;) Flyttar från 45 kvm till mitt flickrum på 12 kvm, sen nu till en lägenhet på 63 kvm.

Kramis på er……. <3<3<3<3

Kläder från Cellbes

Hejsan igen, nu e jag i farten igen. Fick hem mina kläder från Cellbes nu ikväll. Men min mamma lär kanske bli glad etersom det inte var mkt som passade mig. Av 8 plagg passade 2. De andra var för stora. Skönt det förvisso, men men inget kul alls, jag hade velat ha de kläderna ju. Men en kjol jag beställde gav de kommentarerna på den att den var liten i storlekarna så att man kulle beställa en storlek större än vad man har. Men herregud den var ju för stoooor, kunde dra den av mig utan och dra ner dragkedjan på den. Hur snygg och sexigt är det på en skala.

Men andra sidan var det kul att det jag beställt i storlek 48 i jeans och schorts passade bra samt att ett nattlinne i storlek 46/48 passade kanoooon.

Sitter och tänker

Så var jag i farten och skriver i min blogg igen. Denna gången är det mycket funderingar om kärleken och allt om den. Jag har en del killar som jag gillar mycket, men det är verkligen inte lätt, en del vill nog bara vara min vän eller åtminstone avvakta för och se vad som händer.

Men dem kommer jag att skriva om senare, nu kommer jag att skriva vad jag känner för denna killen Simon, han och jag har haft kontakt nu sen mitten av februari. Det har blivit många sms och mms, samtal, msn, mail. Han har sagt en del saker som värmer i mitt lilla   han har bla skrivit att han inte vill ha någon annan, att han inte vill leta upp någon ny tjej, mm fina saker. Han bor just nu i Stockholm, men han kommer att flytta ner till Malmö, där han fått erbjudande om jobb. Men igår fick jag ett sms från honom att han haft fullt upp nu för han hade fått ett samtal om ett ännu bättre jobberbjudande, detta var i GÖTEBORG   Men när ja skrev att vi nte kommer kunna ses då när han bor där så skrev an att man kan ju besöka varann ändå och att inget var bestämt. Men sen kom jag på att det tar 2 timmar till honom om han bor i Göteborg, 1 timme om han bor i Malmö och 4 timmar om han bor i Stockholm. Det kunde ju varit längre norrut med….

Han är i mina tankar hela tiden kan jag ju säga. Men sen även de andra som just nu bara ser mig som vän. Men jaja vi får la se hur detta utvecklas framöver.

Hemma efter en trevligt besök hos en vän

Hejsan! Nu har jag anlänt till mina föräldrar efter att haft 2 underbara dagar hos en kompis i Hässleholm. Vi har vart ute och käkat glass i hembygdsparken, sen har vi kollat på filmer om kvällarna. Jag mår grymt bra när jag är tillsammans med honom. Blir lugn, harmonisk, glad, sprallig, busig hihi, låter som att jag blir som barn på nytt och ja det blir jag nog med.

Längtar nu bara till helgen så att jag kan komma i ordning i min lägenhet så att sen Henke kan komma och besöka mig i min nya sen på söndag eller måndag =)

Skall bli skönt och kunna ta hem kompisar till mig med och inte bara behöva åka iväg till dem.

Sen igår morse fick jag veta en trist sak och det är att en kille jag verkligen gillar som skulle ha flyttat från Stockholm till Malmö, nu hade fått bättre jobberbjudande på en byggfirma i Göteborg    Jag förstår honom, men samtidigt blir det ju 10 mil till extra till honom. Malmö hade vart perfekt. Dit åker ja ju gratis hur mkt som helst i sommar. Men Göteborg, fast å andra sidan tar det 2 timmar dit. Värre om han skulle bott kvar i Stockholm eller flyttat Norrut.

Kristianstadsdagarna

Hej nu idag e det 40 dagar kvar till årliga festivalen i Kristianstad. Men ser ju bara mer o mer större artiseter som kommer hit i sommar. Nu ser jag att Dan Reed ifrån gamla 80 tals bandet Dan Reed Network kommer hit till stan. Ohlala tala om att ja skall gå på den konserten, den e ju gratis med. Han hade en underbar låt av alla som heter ”Rainbow child” som ja kommer att länka till på denna loggen. JAg blev som sagt överlycklig över att han kommer till Kristianstad i sommar och även att RixFM konserten är tilllbaka i Kristianstad igen. Återstå att se vilka som skall spela på den ;) Hoppas några bra artister. Får hoppas man har semestervikarie jobb i sommar så man kan gå lite på Kristianstadsdagarna. Jobbar jag på Röda Korset i Broby så kommer ja knappt att kunna komma in dit. Men men om kvällarna skall jag in dit. Inget kan hindra mig. De dagarna e obligatoriska.

Nya lägenheten

Hej, sitter och funderar på min nya lägenhet som jag skall flytta till på fredag. Längtar som bara den, samtidigt som det lär bli ensamt med. Men skönt med eget boende och min katt lär ju springa vilse. Denna 2an är på hela 63 kvm, min förra lägenhet var bara på 45 kvm, medans rummet vi delar nu är bara på 12 kvm kanske max. Skall bli skönt och kommer att flytta det mesta på dagen på fredag. Min pappa är nog ledig på dagen, men min mamma jobbar som vanligt. Så jag och pappa får väll köra det mesta på dagen, eller så kan jag göra det. Skönt med bara möbler mm på kvällen då mamma kommit hem och sen upp med saker där det skall vara.

Kommer att ha mycket fria ytor å golven men det kommer att bli görskönt då jag innan haft saker och ting på varannat typ. Längtar till tusen. Sen kommer jag bara och se vem som först kommer och besöker mig i min lägenhet. Hoppas jag får besök ganska snart av någon av alla mina killkompisar ;)

Detta blev en kort blogginlägg ;) Men ville visa mig från goda sidan med ;)

Funderat mycket och PMS e ingt kul heller

Hejsan mina kära bloggare o andra vänner!

Igår hade jag en dag som är en sådan då man verkligen bara vill lägga sig under täcket igen och bara sova. Jag fick ett sms från en kille jag verkligen gillar och han skrev att vi bara kunde vara vänner, eller ja kanske inte direkt i dem orden men nästan. Jag blev ledsen för ja är ju grymt känslig nu dessa dumma PMS dagar. De flesta vet vad PMS gör med en va? Annars får ni söka upp vad det betyder.

Jag satt dessutom och kollade på hans bild på datorn och sen lyssnade jag på en låt på youtube, som finns här nere. Tårar föll, men jag försökte ändå verka glad och prata med andra på msn. Tillslut kom jag på att jag ville prata med denna personen mellan 4 ögon, jag vill inte ta detta via msn, sms eller telefon. Så jag begav mig hem till honom för att prata igenom det på kvällen. Det kändes när jag körde dit, tårarna trillade och jag tänkte på hur glad, lycklig mm han gjort mig. Varje gång vi ses. Var detta slut nu? Hade jag förlorat ytterligare en underbar kille för att jag har någon typ av känslor för honom. Kände bara att jag inte orkade det.

Jag var redo att avsluta denna vänskap som e så fin bara för mina känslor. Men när vi sågs så fick jag en varm o go kram av honom och då sprack det, då trillade mina tårar. Kände mig så elak emot honom. Känner mig fortfarande grymt elak, även om han säger att jag inte är elak. Men det vet jag att jag är.

Vi fick en del sagt igår kväll och nu känns det mkt bättre får jag ju säga. Nu är jag hemma igen och bloggar om detta…..

Men nu skall jag pausa innna jag eventuellt skriver någonting mer idag

Kramis på er alla ;)

Mina egna tankar just nu

Hejsan och välkomna till min blogg!

Jag har inte bloggat innan på internet, men kände att detta sättet kanske skulle kunna vara en idé för att komma underfunn med mig själv och kanske få chans och få tips och råd kanske. Eller som sagt bara prata, eller ja skriva snarare.

Detta, mitt första inlägg, kommer att handla om kärlek och hur min dag idag ser ut.

 Vaknade i morse kl 09 och kollade som vanligt på min mobitelefon. Den blinkade inte grönt idag, som den brukar då du har skickat ett sms till mig. Eller ja när någon kontaktat mig snarare. Jag funderar lite innan jag går upp och gör mina vanliga sysslor. Du hörde ju trots allt av dig igår vid 20:30 tiden, har lärt mig och inte vara så otålig. Utan försöka och invänta att du svarar. Du är ju mkt med polare om helgerna, så det kan ju vara någonting sådant.

Du är ju bara så underbar kille, så snäll, rolig, trevlig, snygg är du ju med även om det inte hör hit idag. Men det är ju inte fel att du dessutom e snygg och sexig, säger jag det så ljuger jag ju. Du boe just nu i Stockholm, men kommer och flytta ner till underbara skåne senare i vår eller tidigt sommar. I fredags sa jag till dig att jag längtade tills vi ksulle träffas IRL, vi har inte gjort det ännu, du svarade med ett ”Det gör jag med   ” det smset gjorde mig glad kan ja ju säga.

Han brukar tala in röst MMS när vi inte kan snacka i telefon, o bara fäå höra hans underbara röst det gör att jag blir helt varm inombords. Jag vet inte hur jag skall bete mig. Knasigt, vi har inte träffats ännu, bara smsat, pratat i telefon, mailat och pratat på MSN, men jag blir helt fnittrig o blir som en kär 14 åring igen, varför vet ja inte. Det är hel knas.

Fortfarande lyser min telefon med sin frånvarande gröna blinkande lampa, men han hör väll av sig hoppas jag. Tror inte han skulle skicka så många sms till mig om han inte verkade vilja träffa eller ha kontakt med mig längre. 5500 sms/mms sen vi började prata 25/2. Blir kanske några till nu innan 3 månaders. Men låt säga 5500 st på 3 månader, det är ju ca 1833 st i månaden, ca 60 st om dagen.

Nu skall ja sluta skriva för denna gången o som sagt det är första gången jag bloggar så.

Har ni tips och råd till mig så ge mig gärna det.

 

 

”Molly”

Känner redan att detta kommer att bli det absolut längsta och känsligaste blogginlägget jag någonsin gjort. Orkar ni inte läsa så förstår jag er mycket väl.

Den 21 December 2015 så sökte jag jobb som Personlig Assistent, det var hos en kund som de behövdes akut folk till. Jag sökte det och kvällen den 22 december då jag var på möte i stallet så ringer en person som heter Richard. Han var Verksamhetschef på detta stället. Han sa att han hade läst mitt CV och att hans första tanke var att han kommer inte att ha råd att anställa mig, med min erfarenhet och utbildningar, men han höjde min lön självmant. Han pratade om att de behövde folk redan juldagarna. Jag sa att jag kunde om jag bara fick veta det dagen efter (eftersom julaftonen var det på morgonen). Sagt och gjort, han ringde mig på morgonen den 23 december och sa att om jag ville så kunde jag få jobba

24/12 08:30-14
25/12 18-22
26/12 08:30-14

Jag tackade ja till de passen. Sagt och gjort jag tog tåget till jobbet på julafton och gick upp till kunden. När jag kom fram så var jag så nervös så jag satte mig utanför och ringde journumret och pratade med dem. Fick numret till en kollega som vi kan kalla ”Petra”, testade att messa henne men utan resultat. Testade att ringa utan resultat. Jag funderade lite och kom fram till att om jag tycker detta är jobbigt och nervöst, hur är det då för kunden? Hon ligger hemma och vet inte ens vem som kommer hem till henne och skall ta upp henne och duscha henne mm. Då blev det mindre nervöst. Sagt och gjort så gick jag och ringde på dörren och kunden öppnade för mig. Jag gjorde allt jag skulle. Men när jag kom till momentet att ta upp henne i duschstolen så sprang jag och letade efter en pinne som hon skulle ha som stöd i stolen. Jag ringde bemanningen och skulle kolla, de visste ju inte så klart. Men de lovade att ringa Petra och kika var den kunde vara. Plötsligt hittade jag den, den låg i stolen hela tiden. Jag jobbade på och kl 12 sade Molly att jag kunde köra hem. Hon var trött och ville vara ensam. Men hon har sagt till mig i efterhand att hon hade tänkt redan när jag gått ”Henne vill jag ha tillbaka”. Kul att få höra. Detta var början till mitt livs berg och dalbana. Nu kommer jag att skriva om en del minnen jag har med Molly.

Vi har gjort massa kul ihop och jag har vuxit som assistent i jobbet med henne och min underbara chef. Vi har åkt på konserter i Halland, vart ute och promenerat och hon har vart min träningscoach i allt detta. På hennes födelsedag i oktober så fick Molly en fotobok med bilder som betyder någonting för henne, jag hade även skrivit vad hon betyder för mig.

 22686630_10214027255013861_1600927577_n