Detta har inträffat

Detta har inträffat

Den 22 oktober var kund i kontakt med en annan assistans bolag angående att hon ville kolla om det blev annorlunda för henne att gå över till dem. Samma dag hade hon kontaktat Malin (en FD assistent) för att hon var så trött på vår chef. Samma dag (ovetande om varandra) så hade jag kontaktat samma bolag för att kika hur man sökte jobb hos dem.

Den 23 oktober berättade kund för mig att hon hade vart i kontakt med ett annat bolag.

Den 24 oktober skickade jag till henne och frågade om hon hade pratat med sin godeman om att hon ev ville byta, för jag menar att hon är ju neutral. Hon har bara med kund att göra. Detta hade på något vis hamnat hos min chef. På kvällen samma dag så frågar jag min kollega om hur han ser på Frösunda och framtiden på Frösunda, samt att det finns dem som har det bättre. Tänkte på vissa saker som är privata. Men detta var inte för att få över honom någonstans. Utan som vem som helst som diskuterar sin framtid på ett företag med en kollega. Detta hade min kollega inte visst hur han skulle reagera på så han ville ringa någon och rådfråga dem. Han valde min chef som i sin tur sa åt honom att skicka det som jag hade skrivit till honom.

Jag jobbade som vanligt den 25 oktober och jag och kund pratade om allt möjligt och jag förklarade för henne varför jag ville ha en annan kund med och varför jag ville byta. Hade inte en baktanke med detta. Utan detta var för att jag ville testa ett annat bolag med. På kvällen så säger kunden att hon vill ha tillbaka Malin som assistent. Jag sa till henne bara det som Malin sagt till mig och kund att Malin kommer inte tillbaka till Frösunda. Då sa kund rakt ut att hon då följde hon minsann med Malin till det bolaget. Jag jobbade morgonen den 26 oktober som vanligt. Vi hade kul och jag gick med henne till sitt jobb och sa att vi ses ju imorgon till henne. Jag begav mig hemåt, sen när jag kom hem så fick jag ett mycket konstigt samtal från min chef. Där sa han att han, Anette (hans chef) och kundens namn hade kommit överrens om att de ville sparka mig. Han sa att kunden hade ringt dem och sagt att hon vile sparka mig pga att jag bedrivit någon sorts kampanj emot kund och kollegor att de skulle byta bolag. Detta har jag verkligen inte gjort, inte medvetet i alla fall. Så han undrade vad jag hade att säga om detta. Jag sa som det var men han sa bara att han hade det svart på vitt på att jag bedrivit en kampanj. Detta är tom uppe på huvudkontoret i Stockholm. Så jag blev ju uppsagd på dagens datum och fick inte komma mer till kund. Hon ville inte se mig. Jag var hemma med lön under 2 veckors tid. Men under den tiden skulle jag vara tillgänglig för dem.

Jag och fler med mig fattade ingenting för bara så sent som den 24 oktober skrev kund följande till mig ”Detta har inte med min cebberalpares att göra alls jag tänker på att jag blir bara äldre och med tiden behöver hjält med allt även det lilla jag kan fixa idag. Tänker som kunden som dog där du skulle prova att jobba jag vill ha ett bra slut på mitt liv på jorden när den dagen kommer när jag skall somna in för för allra sista gången i mitt eget liv du är en av dom som jag skulle vilja att du skulle sitta oh vaka över mig när jag drar in mitt allra sista andetag innan jag slutter mina grågröna ögon”. Så jag trodde inte riktigt på detta som min chef sa men blev ju klart chockad och ledsen.

Den 30 oktober ringer en annan chef till mig på Frösunda och säger att hon fått order från sin chef (Anette) och från VDn att jag skulle sparkas. Hon kunde inget göra, sen när jag ifrågasatte det så sa hon ”Vad av Mattias samtal tog du in?” ”Att kund ville sparka mig, inte din kund” (Var timvikarie hos en av hennes kunder), hon hade inte ens berättat för mig själv att mina pass hos den kunden i december var borttagna och att jag var borta ur systemet, det såg jag själv då jag gick in i medvind. Hon sa även att hon inte kunde gå över huvudet på sin chef och min chef. Samt att de hade svart på vitt på att jag var illojal emot företaget.

Den 31 oktober så kom jag till kunden för att lämna tillbaka hennes nyckel och säga hejdå till henne. Samt att lämna tyger som jag köpt till henne och hämta lite saker som var mina. Hennes godeman var med och mötte mig vid parkeringen. Hon sa att hon kunde gå in och kolla med kunden om hon ville och orkade träffa mig. Jag väntade utanför. Tillslut kom hennes godeman ut och hon sa att kunden kom med henne ut istället. Kunden kör fram till mig och vi säger båda i kör ”Får jag ge dig en kram?” Jag ger henne en kram och viskar i hennes öra att jag älskar henne och att jag inte är arg på henne. ”Detta är inte mitt beslut” viskar hon om och om igen till mig (Detta har jag även hört en kollega säga att hon sagt till dem och nu sa hon det till mig och sin godeman). Jag blev arg och frågade henne vems beslut detta var och om hon ville berätta vem det var, ”Det är Frösunda” sade hon, ”det är dem som vill sparka dig det är tom uppe i Stockholm detta”. Hon kramade mig så krampaktigt, hon ville inte släppa mig och hon grät floder och jag vet när hon menar allvar och talar sanning. Detta är sanningen. Hon sa att Mattias ringt henne på torsdagen 26 oktober och sagt ”Vi har bestämt oss för att säga upp Marie Strand, hur ser du på detta?” Kunden hade blivit chockad och bara suttit och stammat fram ja, jo, jo, ja, jo, nej, vet inte, jo. Sen kom samtalet till mig efter det.

Jag lugnade henne med att jag har andra jobb så hon inte skulle oroa sig för mig. Men om hon bytte bolag någon gång och ville ha mig till assistent så kunde hon höra av sig. Sa även att hon fick ringa och smsa mig hur mycket och hur ofta hon ville.

Har nu även hört av Malin att min chef har sagt till henne att skicka ALLT det jag skriver till honom. Hon skall skvallra på mig till honom. Detta vägrar hon att göra, för hon har bara rådigt mig i mitt yrke. Vi har inte pratat sekretess. Hon har gjort det som min chef borde ha gjort för mig.

Så jag ser detta som lögn från min chef att han säger till mig att kunden ville detta.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Protected by WP Anti Spam